Kattints a képre!!

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke sajtóbeszélgetésen látta vendégül több nagy hírportál szakíróját, köztük az Nemzeti Sport főszerkesztőjét. Az összejövetelen az amatőr futball egyik sarkalatos problémáját is érintették.

A szövetség arra törekszik, hogy sehol ne tűnjön el a szervezett futball Fotó: tudósítónktól

Nos, igen, éppen Csillag Péternek a Nemzeti Sportban megjelent Hátsó füves című riportsorozata mutatott rá az aszimmetriára, hogy jóllehet a fővárosban él az igazolt futballisták 25 százaléka, a pályáknak csak hét százaléka van itt, miközben vidéken sokszor nincs elég fiatal ahhoz, hogy a község sportegyesülete kiállítson egy felnőtt- és egy ifjúsági csapatot. Márpedig a jelenlegi szabályok szerint a felnőttek is csak akkor nevezhetnek, ha van megfelelő utánpótlás. Ez a szabály megfelelő ösztönzésnek tűnt, amíg rá kellett venni a kis egyesületeket, hogy foglalkozzanak a serdülő- és ifjúsági korosztályokkal is, ám futballellenes, ha egyszerűen nincs elég gyerek, akkor a nagyok sem játszhatnak. Van tehát még megoldandó probléma bőven a magyar futballban, az utóbb vázolt kettővel kapcsolatban Csányi Sándor elmondta az MLSZ terveit.

„Ha van még teendő az infrastruktúra-fejlesztésben, az éppen a főváros és a leghátrányosabb helyzetű településeken adódik, ráadásul előbbiben a magas ingatlanárak és a területhiány hátráltatja az új pályák létesítését. Ezen kívül főleg olyan beruházásokat és új technológiai megoldásokat támogatnánk, amelyek hosszú távon csökkentik a fenntartási költségeket. A vidéki helyzettel kapcsolatban, ahol valóban másfajta gondok jelentkeznek, tervezzük, hogy engedjük nevezni azokat a klubokat is, amelyek önhibájukon kívül nem tudnak utánpótláscsapatot kiállítani, hogy emiatt ne tűnjön el a szervezett labdarúgás egy-egy településről.”

(NSO.hu)

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .