Kattints a képre!!

Meglehet, Kovács Dávid a kakukktojás a megye kettő Nyírerdő-csoport őszi góllövőlistáján: a Ladányi TC huszonhárom éves futballistája ugyanis védekező középpályásként rakétázott a rangsor közvetlen elitjébe.

Kovács Dávid alighanem jó eséllyel pályázik a leggólerősebb védekező középpályás titulusra ebben a csoportban Fotó: magánarchívum

Olyannyira előre, hogy csatárokat megszégyenítő tizennégy góljánál csupán hárman hintettek többet az eddig letudott tizenkét teljes fordulóban.

– Mivel én vagyok a kijelölt tizenegyesrúgó, a felét ebből rúgtam, sajnos, egyet kihagytam a Gergelyiugornya ellen, azt nagyon sajnálom ­ magyarázta „félévi” bizonyítványát Kovács Dávid. – A többit akcióból szereztem, hármat például fejeltem, és szabadrúgásból is betaláltam. Amikor a DEAC-ifiben játszottam, akkor ment ennyire eredményesen, ott speciel balhátvédként szerepeltem. Mert játszottam én már gyakorlatilag minden poszton, csak kapus nem voltam még, arra mondjuk nem is vágyom…

Kovács Dávid egyértelmű erőssége a mezőladányi legénységnek, és nem tett le arról, hogy a nagyobb kihívásnak is megfeleljen.

­ – Korábban kerestek magasabb osztályból, de a munka mellett nem lenne egyszerű edzésre járni, ráadásul sokat kellett volna utazni, így nem vállaltam, viszont szeretnék feljebb focizni, csak a közelben legyen! Remélem, hamarosan megint lesz foci és normális körülmények: nekem már hiányzik, járok ugyan futni, de hát az messze nem az igazi. Az biztos, a súlyommal annyira nincs gond, hogy még hízni is kellene, úgyhogy felőlem akár holnap folytatódhatna a szezon.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .