Kattints a képre!!

A megyei futball a csonka őszi idényben is „kitermelte” a maga hőseit, akik beírták magukat a krónikákba.

Kameni, avagy Bandor Ferenc bravúrt bravúrra halmozott – nem egy alkalommal Fotó: Bodnár Zsolt

Az első osztály talán legnagyobb durranását Bandor ,,Kameni” Ferenc produkálta:  a Gyulaháza kapusa – jó néhány országos bravúr mellett – két tizenegyest hárított az Ibrány elleni bajnokin! A huszonhat éves játékos – a spanyol Espanyol korábbi cerberusától, Carlos Kamenitől „kölcsönözte” becenevét –  ugyan két gólt kapott, de ember nem lett volna, aki ezekben a szituációkban mentett volna. Pláne, hogy az egyiket 11-esből rúgták neki… A történet igazi csattanója, hogy a táblázaton tizennegyedik Gyulaháza a 93. percben, szinte a dudaszó pillanatában szerzett góllal a győzelmet (3–2) is kicsikarta.

Ugyancsak nagyot szólt Bárdos András alakítása. Az eredeti posztját tekintve bal oldali középpályás a kispadon várt bevetésre a kemecsei egylet ibrányi fellépésén, a rendkívűli pillanat pedig a 32. percben jött el, amikor Sánta Tibor kapust kiállították. Mivel a vendégek tartalékportás nélkül érkeztek, a helyzet gyors cselekvést kívánt, a harmincegy éves játékos ugrott be vészkapusnak. Ekkor 0–0 volt az állás, majd a második félidőben a sereghajtó Kemecse vezetést szerzett, az Ibrány a hajrában egyenlített. Bárdos András a kapott gólról nem tehetett, ellenben többször sikerrel hárított, oroszlánrészt vállalva a Kemecse bravúros pontszerzéséből.

A Nagyhalász–Tarpa ősszecsapáson az első félidő hajrájában Sas István, a tabella élén nyomuló vendégek kapusa egy ütközés következtében fejsérülést szenvedett, mivel kemény fából faragták, nem kért cserét. Az 58. percben viszont félbeszakadt a játék: időközben ugyanis mentősök érkeztek a pályára, és bár ő továbbra is maradt volna a pályán, kisvártatva mégis velük tartott a kórházba. Hogy aztán a lefújás után már ismét társai között legyen, ahonnan saját felelősségére távozott. A történet szálát tovább gombolyítva: a 80. percben az egyébként több poszton bevethető, vasárnap éppen jobb oldali védőként szerepelt Buda Péter vette fel a kapusmezt, aki előbb egy szabadrúgást hárított, majd a 94. percben 11-est védett, győzelemhez segítve a Tarpát.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .