Kattints a képre!!

Aki látta, aligha feledi, amikor Lőrincz Sándor – meccs közben – kikocogott az oldalvonalhoz, majd az előre bekészített Túró Rudit majszolva, később szőlőcukorra váltva tette helyre szervezetét: a ma már ötvenegy éves férfiú cukorbetegként ontotta anno a gólokat.

Együtt a Lőrincz család, amely kemény időszakon van túl Fotó: magánarchívum

Mégpedig ipari mennyiségben: nyírbátori, fehérgyarmati, tiszavasvári, nyíregyházi és röpke ideig kislétai színekben alakítva írta be magát a megyei futballkrónikába.

– Volt, amikor gátolt a betegség a játékban, különösen nagy melegben szenvedtem, ez így van a mai napig – utalt az életét végigkísérő tényezőre Lőrincz Sándor. – Ugyanakkor mindenhol jól éreztem magam, minden csapatban, ahol megfordultam akadtak barátaim: soha nem vesztem össze senkivel, ha voltak is nézeteltérések, idővel elsimítottuk. Sikeresnek tartom a pályafutásomat, meg aztán nem tudom, hányan mondhatják el magukról, de én valamennyi bajnoki osztályban futballoztam, a csúcs nyilvánvalóan az NB I-es szereplés a Szparival. Egyébként hivatalosan nem is hagytam abba, legalábbis soha nem búcsúztattak el… Még aktívan játszottam, amikor egy Csenger elleni meccsen edzőként debütáltam, majd Bátorban az utánpótlásnál kezdtem dolgozni, irányítottam a klub felnőtt-, illetve női csapatát: a „nagyok” kivételével mindegyikkel nyertünk bajnokságot! Ófehértón és a baktai fiatalok mellett is edzősködtem, de már nem vonz a szakma, elég legyen annyi, megcsömörlöttem.

Lőrincz Sándor felesége, Anna lánya az ifjabb Sándor (akinek futballkarrierjét súlyos sérülés törte ketté…) társaságában tölti az ünnepeket, egyben hálát adnak a sorsnak, hogy nem érte őket nagy csapás.

– Karácsonyt hagyományosan itthon töltjük: normális esetben a szülőket és a testvéreket szoktuk meglátogatni, idén erre nem lesz lehetőség. Az elmúlt négy hét kemény volt a család számára, a koronavírus minket is megérintett, de túléltük, úgyhogy még szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Le is kopogom, amúgy ez is mutatja: mi sosem adjuk fel!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .