Kattints a képre!!

Verességgel indult, ugyanígy zárult a Sényő-Carnifex meglehetősen hosszú őszi kalandozása, mindazonáltal az összkép egyáltalán nem gyászos: az NB III-as futballcsapat változatlanul betonbiztos tagja az NB III. Keleti csoport élmezőnyének.

A képpel ellentétben a sényői csapat többnyire felülkerekedett ellenfelén Fotó: tvse.hu

A húsz csapatra duzzasztott létszám, a két előrehozott tavaszi fellépés következtében augusztus elejétől huszonegy fordulót gyűrtek le az érintettek, jó néhány hétközi körrel megspékelve. Ami a sényői statisztikáját illeti: a szeptember 13-án, Gyöngyösön elbukott meccs után kilenc összecsapáson veretlen maradt – a közbeékelődött Tiszakécske ellen játék nélkül elvesztett három pontot most felejtsük el… Eme veretes sorozattal alapozta meg helyét a mezőny első felében.

Volt itt minden bőven

– Hosszú szezonon vagyunk túl: volt itt minden bőven – bocsátkozott mélyebb elemzésbe Imrő László, a sényői edzőpáros tagja, aki Fiumei Viktorral közösen irányítja az együttest. – Hétközi fordulók, ki nem állás, érdekes, tartalmas, egyben tanulságos ősz áll mögöttünk. A márciusi leállás után viszonylag hamar elkezdtünk edzeni, majd egy rövid pihenő után belevágtunk a nyári alapozásba, ami egész jól sikerült. A szezon nyitányáról ez nem már mondható el, hiszen Tiszafüreden vereséggel kezdtük a bajnokságot. Augusztusban, illetve szeptemberben szokatlanul sok mérkőzést játszottunk vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban, aminek a későbbiekben, sajnos meg is lett az „eredménye”: rengeteg játékosunk bajlódott kisebb-nagyobb sérüléssel, de ezekre sosem hivatkoztunk.

Kulturáltan megbeszélték

– A Magyar Kupában ismét rangos ellenféllel, a Vasassal találkoztunk: ezen a mérkőzésen vezetést szereztünk, aztán NB II-es csapat érvényesítette a papírformát. A kupameccs után egészen szép sorozatot sikerült összehoznunk: kilenc mérkőzésen nem szenvedtünk vereséget, közben öt győzelem, négy döntetlen volt a mérleg, ezek a pályán elért eredményeink. Talán egy picit nagy visszhangot keltett a Tiszakécske elleni elmaradt meccs, de ezt is sikerült kulturáltan megbeszélni és mindkét fél megértette a másik álláspontját. A végén a salgótarjáni vereséggel nem csak az őszi szezonunk zárult le, hanem a jó sorozatunk is megszakadt.

Adtak is, kaptak is

– Az ősszel szerzett gólok számával elégedettek lehetünk, ebben a tekintetben az élmezőnyhöz tartozunk, viszont a kapott gólok számára nem lehetünk túl büszkék. Reméljük, ezen tudunk javítani a tavaszi szezon során. A teljesítményünkkel összeségében elégedettek lehetünk, talán három-négy pontot kérhetünk magunkon számon. Köszönjük az utánpótlásban dolgozok egész éves munkáját, az ő ténykedésük is szükséges a felnőttcsapat zavartalan, nyugodt szerepléséhez. Köszönjük mindazoknak a munkáját, akik bármilyen formában hozzájárultak az egyesület zavartalan működéséhez. Nélkülük szintén nem sikerült volna zökkenőmentesen szerepelnünk. Végül, de nem utolsósorban köszönjük a Kemecsének, hogy ismét megfelelő körülmények között készülhettünk novemberben.

Sényői szemezgetés

A Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapatának őszi mutatói

Bajnoki sorrend: 7.      Sényő         21           10          4          7       42–28    34

Hazai pályán:     12           7             3             2             32–14    24

Idegenben:         9            3             1             5             10–14    10

Házi góllövőlista. 8 gól: Lizák Bence. 7 gól: Kapacina Valer. 6 gól: Páll Zsombor. 4 gól: Lakatos László, Orosz Máté. 3 gól: Boros Dávid, Klepács Krisztián. 2 gól: Schmidt Péter, Szokol Zsolt. 1 gól: Fabu Márton, Molnár Máté. Öngól: Bakos Bence (Salgótarján).

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .