Kattints a képre!!

Szegényebb lett a megyei futball egy igazi gólvágóval: Varga József befejezte pályafutását, immár az edzői feladatnak szenteli idejét.

Varga József gyereknek szeretné átadni a sportág szeretetét Fotó: magánarchívum

A harmincnégy éves csatár háromszoros bajnoki gólkirályként lép le a színről: a Kisvárda, a Cigánd, a Pap, leginkább pedig a Nyírkarász színeiben domborított emlékezeteset. A „kis Szaró” télen a harmadosztályú Anarcshoz igazolt, ahol anno debütált: a félbeszakadt bajnoki szezon miatt csendben, nagy csinnadratta nélkül visszavonult, majd időközben Papon, az utánpótlásfronton állt csatasorba – vállalt munkát.

– A család és a munkahely mellett már nem igazán fér bele a foci, inkább úgy döntöttem befejezem, amíg szép emléket vagyok magamról mindenkiben, nem kiabálnak le a pályáról – indokolta elhatározását Varga József. – Soha nem felejtem el a pillanatot, amikor tizennégy évesen bemutatkoztam az anarcsi felnőttcsapatban, ma ez szinte elképzelhetetlen, ráadásul a szabály sem engedi. Élmények egész sorát tudnám sorolni, ugyanakkor nyilván az is örökre megmarad, amikor a Cigánddal megy egyes, a Nyírkarásszal megye kettes bajnok címet nyertem. A gólok? A csatárnak ez a dolga, arra viszont tényleg büszke vagyok, hogy a 2015/16-os szezonban hatvanhét góllal segítettem a karászi csapatot! Úgyhogy szép volt, jó volt, de elég volt. Papon az U14-es és az U16-os csapatot irányítom párhuzamosan: hálás munka gyerekekkel foglalkozni, átadni nekik a sportág szeretetét, és ha valami pluszt is tudok nekik nyújtani, már megérte!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .