Kattints a képre!!

Noha csak egyetlen mérkőzést rendeztek vasárnap a megye egyben, azon több történt, mint olykor egy teljes bajnoki fordulóban. A Nagyhalász–Tarpa (1–2) meccsen mindjárt a hetedik percben kidurrant a labda, a java pedig még csak ezután jött…

Buda Péter (jobbról) immár nem csak a mezőnyben, kapusként is bizonyította: nyugodt szívvel számíthat rá a tarpai csapat Fotó: Bodnár Zsolt/háromhatárhírei. hu

Az első félidő hajrájában Sas István, a tabella élén nyomuló vendégek kapusa egy ütközés következtében fejsérülést szenvedett, mivel kemény fából faragták, nem kért cserét. Az 58. percben viszont félbeszakadt a játék: időközben ugyanis mentősök érkeztek a pályára, és bár ő továbbra is maradt volna a pályán, kisvártatva mégis velük tartott a kórházba. Hogy aztán a lefújás után már ismét társai között legyen, ahonnan saját felelősségére távozott. A történet szálát tovább gombolyítva: a 80. percben az egyébként több poszton bevethető, vasárnap éppen jobb oldali védőként szerepelt Buda Péter vette fel a kapusmezt, aki előbb egy szabadrúgást hárított, majd a 94. percben 11-est védett, győzelemhez segítve a Tarpát.

– Még soha nem védtem, illetve néha az edzéseken az egymás elleni játék során, amikor a kapusok külön dolgoztak – ecsetelte az eseményeket a találkozó beregi hőse, Buda Péter. – A kezdőkapus, Somogyi Pali néhány hete megsérült, akkor az edzőnk megkérdezte, ha valami baj történne, ki állna be védeni, én meg viccből felemeltem a kezem. A halászi meccs szünetében mondta a mester, ha Sas István nem tudja folytatni, készüljek, mert én állok a kapuba, Izgultam, persze, hát sosem voltam még ilyen helyzetbe, pláne bajnokin, de a kapusedző odajött a háló mögé és próbált segíteni.  Egy veszélyes szabadrúgás szerencsére sikerült szögletre ütni, a 11-es előtt igazából már nem emlékszem mire gondoltam: a kapusedző kiabált, hogy balra fogja rúgni, én pedig arra vetődtem és oda is jött a labda. Az öltözőben mindenki gratulált, a szakmai stáb, a polgármester úr, haverok írtak az üzeneteket, hogy még a kapufát sem érem el, miért én álltam be… Még annyit, jobbulást kívánok a két sérült kapusnak, Palinak és Pistának!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .