Kattints a képre!!

Noha nincs pontos statisztika a régi időkből, megkockáztatható, soha ennyi testvérpár nem szerepelt – egyszerre – a megyei első osztályú bajnokságban.

Gáti Sándor és Szabolcs nem csak a pályán tart össze Fotó: magánarchívum

Külön bája a történetnek, hogy nyolc olyan együttes található a mezőnyben, amelyekben a tesók együtt futballoznak, ami bizonyosan kuriózum. A gyulaházi Gáti, illetve a baktai Maleskovits fivérek esetében még szorosabb a kötelék, ikrekként erősítik saját csapatukat.

Bár a Nyírmeggyes nem bukkan fel ezen a listán, jóllehet például három Török – Gergő, István, Sándor – is futballozik soraiban, akiket nem fűznek rokoni szálak egymáshoz, családi érintettség éppenséggel itt is akad. Körmös Miklós a gárda edzőjeként, míg kapusként bevethető fia a keret tagjaként ugyancsak közös célért küzd. És ott van Újfehértó, ahol a tréner Piskóti Zsolt öccse, Richárd ugyancsak játékosként, a változatosság kedvéért ő is hálóőrként acélosítja a helyi brigádot. A csengeri vonal is passzol a képbe: Osváth Sándor csapatmenedzser fiát, az ifjabb Sándort rendszerint beveti a szakmai stáb.

A szinte megdönthetetlen csúcsért viszont kicsit vissza kell nyúlni az időben: az 1990-es években előfordult, hogy egyszerre négy Lácza testvér játszott az Újfehértóban.

Megyei I. osztály: Testvérpárok

Baktalórántháza: Maleskovits Márton Dávid (16 éves), Maleskovits Kristóf (16)

Fehérgyarmat: Kovács Erik (22), Kovács Róbert (26)

Gyulaháza: Gáti Sándor (28), Gáti Szabolcs (28)

Ibrány: Pápa Sándor (20), Pápa Szabolcs (18)

Kemecse: Hokk Ádám (31), Hokk Balázs (28)

Mátészalka: Botos Alexandru (37), Botos Dániel (31)

Nagyecsed: Bulyáki Attila (33), Bukyáki Krisztián (23)

Újfehértó: Pallai Bence (20), Pallai Gergő (25)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .