Kattints a képre!!

Nem szabnak korhatárt Balkányban: a megyei első osztályú futballcsapatban lassan, de biztosan kirobbanthatatlan a kezdőből a tizennyolc éves Szabó Márk, aki ráadásul belső védőként, vagyis kulcsposzton szerepel.

Szabó Márk bizonyítaná, hogy feljebb is megállja a helyét Fotó: tudósítónktól

Márpedig a hátvédsor nem az a csapatrész, ahol az edzők lutriznak, így a nyáron a Nyíregyháza Spartacustól érkezett tini – a jelek szerint – hamar felnőtt a feladathoz. Pláne, hogy bár a Balkány zsinórban négy „gyufával” indította a szezont, utóbbi két fellépésén, előbb Baktalórántházán, majd vasárnap a Fehérgyarmat ellen egyaránt győzelemmel kozmetikázott a bajnoki mutatón.

– Azt gondolom, jó döntés volt Balkányba igazolni: a keretben sok fiatal, de a rutinos futballisták sem hiányoznak, van kitől tanulni – fejtegette Szabó Márk. – A korábban tapasztaltakhoz képest hatalmas a különbség, talán elég csak annyit mondani, itt a párharcok sokkal keményebbek.

Apró szépséghiba, hogy a Gyarmattal szembeni összecsapáson Szabó Márk öngólt vétett, ami nem bizonyult végzetesnek, így a védő csak a szépre emlékezhet.

– Szabadrúgást ítéltek az ellenfélnek: a beadásnál a rám bízott embert figyeltem, hogy ne fejeljen, közben a vállamról bepattant a kapuba a labda. Idegestett, mert ezzel egyenlített az ellenfél, szerencsére két perc múlva újra vezettünk, így gyorsan túltettem magam rajta. Remélem, ezzel a két győzelemmel most már egyenesebe jövünk, én pedig szeretnék előbb a csapatban bizonyítani, majd magasabb osztályba futballozni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .