Kattints a képre!!

Némi diszkrét bája van annak, amikor a szabolcsi bajnokságban egy Szabolcsi mutat be kunsztot. A Vásárosnamény kapusa tizenegyes hárításával mentette meg a megyei első osztályú futballcsapatot attól, hogy három „fás” előnye dacára elússzon a győzelem Nagyhalászban.

Meglehet, Szabolcsi Máténak kisfia is erőt adott, hogy büntető hárításával segítse győzelemhez a csapatot Fotó: magánarchívum

Holott majdnem így történt: a vendég beregiek a 75. percben 4–1-re vezettek a vasárnapi bajnokin, majd a Halász büntetőből szépített, kisvártatva pedig ismét „tizit” kapott. Hajzer László második 11-esét azonban Szabolcsi Máté hárította, és bár a hajrában tovább faragott a különbségen a házigazda, a végén csak nyert 4–3-ra a Namény. Az már soha nem derül ki, mi lett volna, ha nincs a huszonhat éves kapus alakítása, aki július huszadika óta a kis Máté ifjú, egyben boldog apukájaként húzza a Madalina-legénység szekerét. Ama együttesét, amely a táblázat tetején nyomul és a Tarpa társaságában négy forduló után őrzi makulátlan mérlegét.

– Az elsőnél „büntinél” nem volt esélyem, rossz irányba mozdultam, a másodikat ugyanoda, a jobb sarokra rúgta a halászi játékos, amit megéreztem, kiütöttem a labdát, majd utána vetődtem – taglalta a történteket Szabolcsi Máté. – Szeretem az ilyen kiélezett szituációkat, a kapusként nincs vesztenivalóm, a rúgó remeghet, mert övé a nagyobb felelősség. Ötven százalék megérzés, huszonöt, hogy ismerem a játékost, ismerem a szokásait, így fel tudok készülni belőle, másik huszonöt a lábtartás figyelése. Szóval azért valamennyire lutri… Mindenesetre örülök, hogy segíthettem a csapatnak, mert az utolsó hét-nyolc perc meleg volt: 4–1-es vezetésnél valószínűleg elkönyveltük a győzelmet, azt hittük, a hazaiak talán elengedték a meccset, hát, annyira nem. De jól sült el a mérkőzés, ez most a lényeg. Azt még feltétlen hozzátenném, a csapat is kitette szívét-lelket és a vezetőség, Gyuri bával együtt mindenben teljes mellszélességgel támogat minket. Ráadásul a szurkolók, a pályán dolgozók  lesik a kívánságunkat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .