A Sényő-Carnifex hazai pályán, az újonc Kisvárda II. idegenben folytatta szereplését az NB III. Keleti csoport második bajnoki fordulójában.

A kék mezes sényőiek elszántsága kifizetődött a Salgótarján elleni meccasen Fotó: Fazekas Áemin
A kék mezes sényőiek elszántsága kifizetődött a Salgótarján elleni meccsen Fotó: Fazekas Ármi

A tiszafüredi vereséget kiheverve győzelemre esküdött a sényői brigád a Salgótarján elleni hazai összecsapáson, ennek megfelelően már a mérkőzés elején begyújtotta a rakétákat és Klepács Krisztián villanásával előnybe került. Ami csakhamar, egy perc alatt elolvadt, tizenegyesből egyenlített a mindaddig szervezetten futballozó látogató, mígnem Lakatos „Csoki” László jóvoltából (2–1) ismét a hazaiak szénája állt jobban, sőt még a szünet előtt a duplázó Orosz Máté tovább hizlalta a különbséget (4–1). Ebben a periódusban csak egy csapat, jelesül a Sényő volt a pályán! A második félidőben Lakatos László újabb pazar támadást fejezett be góllal, majd a jól végzett munka örömével átadta helyét a hosszú sérülésből visszatért Kapacina Valernak! Valer pedig nem sokat vacakolt, mindjárt felavatta a tarjáni portást, méghozzá szögletrúgásból – féltucatnál járt a Sényő (6–1)! Így is maradt, ez szép munka volt.

Mindeközben a Kisvárda II. álomszerűen kezdett Gyöngyösön: Jelena Richárd a 6. percben vezetést szerzett, midőn 14 méterről a kapuba tüzelt. Hét minutum múlva érkezett a válasz, Pölöskei Péter volt a „tettes”, vagyis egalizált a házigazda (1–1). Éppen csak leketyegett félóra a meccsből, amikor Atamasz 23 méterről, szabadrúgásból ágyúzott a hevesi „ketrecbe”, vagyis újfent a vendégek látták rózsaszínben a világot. Noha a folytatásban emberhátrányba került a Várda, Avetiszjan kiállítása sem törte meg, olyannyira, hogy Jelena második találatával bebiztosította a győzelmet.

NB III.: Keleti csoport, 2. forduló

Sényő-Carnifex–Salgótarján 6–1 (4–1)

Sényő, 400 néző, v.: Ducsai. Sényő: Gazsi – Szokol, Klepács, Bodó G., Hadházi, Lakatos L. (Kapacina V.), Fenyőfalvi, Orosz M. (Schmidt P.), Farkas M., Lizák, Páll Zs. (Boros D.). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gól: Orosz M. 2, Lakatos L. 2, Klepács K., Kapacina V. illetve Tarlósi M. (11-esből)

Imrő László: – Jól kezdtük a mérkőzést, már az 58. másodpercben helyzetünk volt. Hamar gólt szereztünk, majd szinte középkezdésből gólt kaptunk. De ez nem törte meg a lendületünket és az első félidőben sikerült lezárni a mérkőzést. Végig a kezünkben tartottuk a találkozót és azt gondolom, ilyen különbséggel is teljesen megérdemelt a győzelmünk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki és szép számmal értékesítettük őket. Gratulálok a vendégcsapatnak és további sok sikert nekik a folytatásban!

Gyöngyös–Kisvárda II. 1–3 (1–2)

Gyöngyös, 300 néző, v.: Somogyi S. Kisvárda II.: Odincov – Czene (Durueke), Vass O., Avetiszjan, Baranyai Á. – Hej, Szőr – Atamasz (Kirjuhin), Mihalik, Sikorszki (Riznicsenko) – Jelena. Edző: Szabó Balázs.

Gól: Pölöskei P., illetve Jelena 2, Atamasz. Kiállítva: Avetiszjan (61. perc).

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .