Hosszas előkészítés után július negyedikén rendhagyó mérkőzésre gyülekeztek, a sajnos már három éve elárvult cégénydányádi focipályára.

Nem kis szervezőmunka eredményeként találkozhattak a régi csapat tagjai Fotó: Szilágyi Mariann

A tavasszal megjelent szabolcsfociinfón egy írás, amely a Cégénydányád SE veretes múltját méltatta. Ennek hatására fogott nem kis szervezőmunkába Farkas Zoltán, aki bár Budapesten él, de lelkében cégényi maradt: összegyűjtötte a régi focistákat egy bulimeccsre.

Ki lett volna más az ellenfél…

Az ellenfél – ki lett volna más –, mint az egykori nagy rivális Túristvándi KSE. Zoltán játszott jó ideig Cégényben, édesapja, rokonsága sportoló, vagy sportvezető volt itt. Az összefogás eredményt hozott: Budapestről és szerte az országból, a megyéből hazatértek az egykor itt játszók. A hazai csapatot a barátság szálai is erősítették, hiszen olyan játékosok szerepeltek soraikban, mint Szabó István (Nyírcsaholy), Somogyi Richárd (Vámosoroszi), Ilbán Mihály (Dunavarsány). A Nagy György – szintén egykori focista –  és barátai által előkészített pályán kicsit döcögött ugyan a labda, nem is csoda, sajnos három éve pihen…

„Jövőre mi győzünk!”

A mérkőzés előtt Farkas Zoltán főszervező tárgyjutalmat adott át azoknak, akik annak idején sokat tettek Cégénydányád labdarúgásáért: Lukács József, Juhász András, Csorvási Lajos. Egy Újpest-címeres labdával lepték meg a vendégcsapat veteránját, Tukacs Lászlót. A túristvándi együttes ajándékát Farkas Zoltán és Kurucz Bernát labdarúgók kapták. A 4x  25 perces összecsapás sok gólt hozott,voltak látványos megoldások, sokszor mind a két felet megtréfálta a talaj, de a nagy meleg ellenére jó mérkőzést láthattak az érdeklődők.

Bár az eredménynek nem volt ezúttal jelentősége, Farkas Zoltán szervező úgy búcsúzott az istvándiaktól: Jövőre mi győzünk! A rendezvényen megemlékeztek a két éve elhunyt Kormos Ferencről, a magasabb osztályban is szereplő egykori nagyszerű cégénydányádi labdarúgóról. Az istvándiak szerint az lenne jó, ha jövőre megint bajnokin találkozna a két csapat!

Tukacs László

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .