Mivel az MLSZ azokban a küzdelemsorozatokban, ahol van feljutás és kiesés nem enged létszámváltoztatást a 2019-20-as szezonhoz képest, így a következő idényre betervezett megyei másodosztályú csapatszámcsökkentést nem vezetik be. Tehát a 2020-21-es évadban is 3×16 csapatra írják ki a másodosztályú bajnokságot – tájékoztatott a Magyar Labdarúgó-szövetség megyei Igazgatósága.

Fotó: internet

A megyei bajnokságokba felnőtt- és utánpótlás szinten egyaránt a nevezési határidő 2020. július 3-a lesz. Fontos, hogy minden megyei felnőtt egyesület abba az osztályba nevezhet, ahol az előző szezonban szerepelt. Kivéve a menetközben kizárt csapatok – Ajak SE, Berencs FC, melyek legalsóbb osztályban indulhatnak. A bajnoki osztályok feltöltésére, a Labdarúgás Versenyszabályzatban foglaltaknak megfelelően a nevezés lezárását követően kerül majd sor.

Az amatőr átigazolási időszak nem változik, ami az Igazgatóság honlapján a Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási szabályzatban megtalálható (18.§).

A 2020-21-es megyei futballszezon a tervek szerint az augusztus 8-9-i hétvégén a Magyar Kupa megyei selejtezőjének első fordulójával venné kezdetét. A bajnokságok csak ezután rajtolnának, a pontos kezdési időpontokat a jövő hét elején esedékes versenybizottsági ülésen határozzuk meg.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .