Csend van Fehérgyarmaton, de ez csak a felszín, a kulisszák mögött lázasan munkálkodnak annak érdekében, hogy a megyei első osztályú futballcsapat átvészelje a – mindenkit sújtó – kritikus időszakot.

A piros mezes fehérgyarmati együttes olybá fest, tovább küzdhet a megyei „élvonalban” Fotó: kisvardafc.hu

Szó se róla, a szatmáriak háza táján is akadtak olyan pillanatok, amikor pesszimistán tekintettek a holnapra, a jelek szerint azonban lesz folytatás, méghozzá továbbra is az „élvonalban”.

– A vírus következményei ennek a kisvárosnak is nagy nehézségeket okozott, szükség van a helyzethez igazodó gazdasági döntésekre, ami a sportot, azon belül a futballt is érinti – szolgált információval Papp Attila, a fehérgyarmati egyesület alelnöke. – Ugyanakkor az egyesületért dolgozók erőfeszítése megértésre talált a város vezetői, képviselőtestületének részéről is, akik eddigi is kizárólagos támogatói, fenntartói voltak a gyarmati sportnak. Gyakorlatilag minden jel arra mutat, hogy ez a pozitív hozzáállás változatlan marad, él a remény a megye egyes folytatásra. Egyelőre részben takarékossági szempontból, közös edzések még nincsenek a csapatnál, azonban a szakmai vezetés maximálisan bízik abban, hogy a fél csapatnyi nyíregyházi, illetve kárpátaljai kötődésű játékos otthon becsületesen elvégzi azt az edzésmunkát, amivel karban tartják magukat, a helyiek pedig rendszeresen lejárnak mozogni, kispályázni. A szurkolók többször kinyilvánították, megkedvelték azt a szimpatikus csapatot, amely alakult az elmúlt bajnoki évadban: nem csak Gyarmaton, az egész járásban sokan bíznak abban, hogy a jövőben is nívós meccseket láthatnak a megszépült létesítményünkben.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .