Jé, megszülettek az első cikkmorzsák arról: ok, hogy a profi futballban menteni kell a menthetőt – de mi lesz az amatőrökkel?

Foci lesz, de vajon mikor? i Fotó: tudósítónktól

Él a gyanú, hogy a legfőbb illetékesek még nem igazán merültek el az az alacsonyabb osztályok jövőjével kapcsolatos problémákban, egyelőre csak és kizárólag a csúcskategóriás foci folytatásán törik a buksijukat. Pedig a járvány begyűrűzése nem csupán a „nagyokat” sújtja, a kicsik számára is komoly gondokat okoz. Jó, most nem ez a legfontosabb: „Maradj otthon” – meg ilyenek, amihez csak egy apró észrevétel. Maradj ugyebár a fenekeden, miközben több élvonalbeli csapat már edzésbe állt – igaz a magyarázatnak ott van, hogy kiscsoportokban mozognak…

Rendszeresen olvashatjuk az európai szövetség (UEFA) főnökének nyilatkozatait, melyekben napról napra változtatja véleményét, hol ilyen, hol olyan dátumokkal dobálózva a bajnokságok befejezését illetően. Miközben az amatőr szférában egyre erőteljesebb azon álláspont, aminek egyébként többen már hangot adtak, hogy képtelenség lesz befejezni a felfüggesztett tavaszi idényt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban tizenegy, a második vonalban tizenhárom forduló van még hátra – megjegyzendő, hogy a megye kettes Tisztaberek halasztások miatt például még egyetlen meccset sem játszott idén, tehát a Kelet-Magyarország csoportban érdekelt csapatnak tizenöt fellépést kell(ene) teljesíteni!

Jelenleg senki nem tudja, mikor jutunk el odáig, hogy csapatszinten is edzésbe álljanak az amatőr játékosok, az pedig képtelen ötletnek tűnik, hogy – esetleges nyári folytatást prognosztizálva – mondjuk két hónap alatt lezavarjanak tizenhárom bajnoki kört a megyei másodosztályban. Annak sincs értelme, hogy a megye egyet befejezzék, ha a másodosztály, no meg a harmadosztály eközben nem játszik. A kiesés és feljutás kérdése ugyanis ennél a verziónál végrehajthatatlan.

Lehetne itt még tengernyi betűt leírni, de azt hagyjuk akkorra, amikor már lesz valami fejlemény…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .