Százötven találkozót rendeztek eddig a labdarúgó Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokságban.

Veres János akcióban Fotó: szon.hu

Mivel két találkozót elhalasztottak (a 16. fordulóból a Nagyecsed-Baktalórántháza és a 19. fordulóból a Kemecse-Fehérgyarmat meccset), így 150 bajnokit bonyolítottak le a szabolcs-szatmár-beregi megyei első osztályú kiírásban. Mivel a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt most kényszerszünet van, így jut idő egy kis összesítésre.

A másfélszáz mérkőzésből a cseremegállapodás révén tízet borsod-abaúj-zempléniek vezettek, közülük a legtöbbször Jakab Gyula (3) „szomszédolt”, Majoros Tamás duplázott, míg egyszer dirigált Belicza János, Nagy László, Tóth János, Tóth Tibor és Csikai György. A „maradék” 140-ből 10 alkalommal volt játékvezető Veres János. Majd ugyanennyiszer bíráskodott ebben a közegben Kosztyu János, de az egyik küldésének nem tudott eleget tenni, mert a nagyecsedi meccset elhalasztották. Szintén 9 alkalommal fújta a sípot a megyei első osztályban Gergely Sándor, Paráda Róbert, Sipos László és Valu Tibor. Eggyel kapott kevesebb megbízatást Takács Attila. Egyaránt 7-szer vezetett Bíró Csaba, Ésik István, Major Olivér, Papp Ferenc.

Szintén négyen vannak, akik 6-szor bíráskodtak a hazai negyedik vonalban (Homonai Péter, Király Adalbert, Pethő Péter, Varga Felicián), Hegedüs Csaba is megkapta a 6. küldését, de a Kemecse-Fehérgyarmat mérkőzést elhalasztották. Ötnél tart Kertész Csaba, négynél pedig Fehér Ádám, Lipcsei Márk és dr. Resán Gergely. Egyszer vezetett Kósa György, bemutatkozott az osztályban Vasas Gergő és az NB III-as asszisztensi keret tagja, az átszervezés előtt az NB III-as játékvezetői keretben tevékenykedő Benkő Róbert is fújta egyszer a sípot az aktuális kiírásban.

Remélhetőleg lesz 151., 152., 153… bajnoki is a szabolcs-szatmár-beregi megyei első osztályban, de kérdés, hogy mikor?…

(Forrás: szabolcsjb.hu)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .