A bajnokság felfüggesztése után beállt futballcsend olybá fest, egyre többeket döbbent rá arra, elengedhetetlen változások következhetnek…

A zöld mezes nyírvasvári csapatot aligha fogja megrendíteni a járvány után várható új időszak Fotó: tudósítónktól

Ugyanakkor egyelőre a megye kettő Kelet-Magyarország csoportban újoncként derekasan teljesítő nyírvasvári csapatnál is csak a reményt éltetik, hogy egyszer, valamikor ismét pályára léphetnek.

– Sokat dolgoztunk, görcsöltünk, idegeskedtünk azon a téli felkészülési időszakban, hogy a csapat megfelelően felkészüljön a bajnoki folytatásra – taglalta Paulik János, a nyírvasvári egyesület elnöke. – Aztán egy meccset ugyan letudtunk, amelyen kikaptunk Nagydoboson, de a Nábrád már nem utazott el hozzánk. A legnagyobb tanulság talán az: ha emberéletek forognak kockán, akkor minden mást háttérbe kell szorítani! Mi, akik nem a labdarúgásból, hanem a labdarúgásért élünk itt Nyírvasváriban elfogadjuk és betartjuk az egészség megóvása érdekében hozott intézkedéseket – még ha olykor nagyon nehéz is.

Paulik János nem kertelt, markáns véleményét megosztotta velünk a közeljövővel kapcsolatban.

– A folytatás? Szerintem lehetetlen! A 2019/2020-as bajnokság befejeződött véleményem szerint! Amatőr szinten lehetetlen – ifivel együtt – szerda-szombat ritmusban sportolni! Valamiért mégis bizakodó a hangulat kis településünkön és nemcsak a focira gondolok. Futball tekintetében azt hiszem elérkezett már az idő, hogy a sportág megtisztuljon az úgynevezett „megélhetési focistáktól”…. Ahogy fentebb említettem, érte és nem belőle kellene élni megyei szinten! Ebből a szempontból a Nyírvasvári ’16 FC igen jól áll, a keretünk nyolcvan százaléka helyi játékos, tehát esélytelen hogy csapatunkat eltüntesse a járvány utáni krízis! Emellett bizakodva várjuk a jövőt más megközelítésben is. Azt gondolom, ennek a vírusnak lesz egy olyan jótékony hatása, hogy az embereket megtanítja arra, az életben melyek a legfontosabb dolgok. Hátha a járvány levonulása után köszönthetünk egy „új”, tudatosabb megfontoltabb FUTBALLSZERETŐBB társadalmat!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .