Nagy Gábor, a Tiszalök edzője olyan húrokat is megpendített a bajnoki szünet kapcsán, amit eddig mindenki került, vagy csak szőrmentán említett.

A bajnoki szünetben talán a bökönyi pálya talaja is „magára talál”, amelyen eddigi utolsó fellépésén nyerni tudott a Tiszalök Fotó: szabolcsfociinfo.hu

Alighanem betalált a megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoportban érdekelt egyesület szakvezetője, amikor nyilatkozatnak „hajrájában” a várható nehézségekről beszélt.

– Hallom, olvasom több helyről, hogy „nagyon rosszul jött a leállás, mert most kaptuk el a fonalat“, vagy “Hú, most tavasszal nagyon jók lettünk volna”, stb… – elmélkedett  Nagy Gábor, a Tiszalök edzője. –  Ezekre a feltételezésekre már nemigen kapunk választ egy ideig… Alapfelállás szerint a megyeiben a labdarúgás szeretetéért kellene, hogy tegyék a dolgukat a szereplők és amely egyesületnél ez valóban így van, ott most szenvednek a játékosok, edzők, sportvezetők és mindenki, aki valamilyen szerepet játszik a csapat életében. Alapoztunk becsülettel, hónapokat vártunk rá, hogy végre induljon már a tavaszi szezon. Az élet el is húzta a mézes madzagot, adott két bajnokit, melyeken láthattuk miben kell még jobban fejlődni. Szövögettük a „nagy” álmokat”, mint a gyerekek hiszen így megy ez mindenütt, ahol őszinte a foci. Aztán jön a világjárvány és a legtöbb területen megáll az élet. Természetesen a labdarúgás is, minden szinten. Ezt mindenkinek el kell fogadnia, népegészségügyi kérdés, hogy betartsuk és betartassuk az előírásokat.

Nagy Gábor nem mismásolt a folytatással kapcsolatban, amire vajmi kevés esélyt lát – illetve még annyit sem…

– Semmi jóval nem áltatom a játékosainkat. Véleményem szerint semmi esély nincs rá, hogy befejezzük az elkezdett szezont. Ha most azonnal el lehetne kezdeni az edzést, akkor is a beígért három hét felkészülési idő után necces lenne tizenhárom mérkőzést lejátszani, de még ettől is nagyon messze állunk, hiszen a járvány még nem is tetőzött országunkban. Valószínűnek tartom, hogy a megyei osztályokban nem lesznek feljutók és kiesők sem, mindenki marad a „helyén” és ott kezdi a következő idényt – remélhetőleg ahogy szoktuk, augusztus végén. A feljutásért hajtó csapatoknak ez tragédia, financiális és játékospolitikai problémák is adódni fognak. Mi kicsik pedig csak várunk. Marad a FIFA és a régi mérkőzések vissza nézése, bár a futball valódi szerelmeseit ez soha nem fogja kielégíteni… Jó egészséget kívánok mindenkinek, vigyázzatok magatokra és egymásra!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .