A jó pap holtig tanul, Kovács István viszont meglehet, már nem sokáig ontja a gólokat: benne van a pakliban, hogy a negyvenkettedik születésnapját ma ünneplő futballista utolsó szezonját nyomja.

Kovács István: Most kizárt a dajdajozás Fotó: magánarchívum

Kovács István jó néhány megyei együttes frontembere, volt eddig is: jelenleg negyedik korszakát tölti Nyírbátorban, a harmadosztályban új életet kezdő egyletben. És olyannyira nem lankad, hogy huszonnyolc góllal vezeti a Nyírség csoport vonatkozó listáját, a bökkenő csak az: a bajnokság március derekán történt felfüggesztése kérdéssé tette, hol áll meg a „számláló”.

– Munkával ünneplek, most is bementem dolgozni, délután szűk családi körben tartunk egy kis bulit, a jelenlegi járvány miatt kizárt a dajdajozás, pedig egyébként biztos lett volna egy kis iszogatás – pendítette meg Kovács István, hogy más idők járnak manapság…  – A futball?  Az elmúlt évben, pontosabban augusztusában kaptam egy lehetőséget a Bozsik Akadémián, akkor U8-nál voltam segédedző, majd januárban felkerültem az U15-ös csapathoz, ahol már vezetőedzőként számítanak rám. Ez azonban, a munka mellett annyi elfoglaltsággal jár, hogy komolyan el kell gondolkozzak az aktív játék folytatásról. Ráadásul itt van ez a speciális helyzet, ami sújt mindannyiunkat, így kérdéses, mikor adódik újra alkalom focizni. Holott jó lenne úgy befejezni, hogy bajnokságot nyerünk a Bátorral! Majd az edzői pályafutást oly módon felépíteni, hogy a srácok többre vigyék, mint én!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .