Aki ott volt tudja, aki nem, annak számára manapság szinte felfoghatatlan milyen óriási érdeklődés kísérte az 1980 őszén játszott Nyíregyháza Vasutas Spartacus–Ferencváros NB I-es mérkőzést.

Nyilasi Tibor fejes góljával nyert Nyíregyházán a Ferencváros Fotó: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

Nem túlzás, még a fákon is csüngtek a népek, a krónika huszonötezer nézőről tesz említést. A Nemzeti Sport november elsejei száma– Németh Gyula jóvoltából – jelentős terjedelemben tudósított az összecsapásról, amelyen a Fradi 1–0-ra nyert, megfosztva hazai veretlenségétől a Szparit. A gólt a korszak sztárja, Nyilasi Tibor fejelte, akivel kapcsolatban egy a modern futballban ma már hihetetlen adat is napvilágot látott.

A korabeli cikkben megemlítik, a meccs előtt megkérték Hajdu Józsefet, a Nyíregyházi Vasutas Spartacus egyik edzőjét, hogy próbálja megmérni, mennyit fut a kilencven perc során Nyilasi Tibor. Nos, az összteljesítmény 4000 méter. Ebből lassú futás: 2300 méter, közepes iramú: 1200, vágta (így jegyezték le): 500 méter. Az újságíró hozzátette, ez a teljesítmény megközelítette a nemzetközi kívánalmakat, egyébként is „Nyíl” volt az FTC legjobbja a találkozón.

(Forrás felhasználása: Nemzeti Sport, Tempo Fradi)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..