Nem lehet vita tárgya, hogy a Nagyhalász tudhatja soraiban a megyei első osztály egyik, ha nem a legjobb kapusát: a huszonharmadik születésnapját éppen ma ünneplő Dukát Pétert.

Dukát Péter ezúttal csak távolról fogadhatja a csapattársak köszöntését Fotó: facebook

Jelzésértékű, hogy a posztját tekintve még mindig szemtelenül fiatalnak számító halászi cerberus a megyei válogatott frontembereként szerepelt az őszi szezon végén rendezett kelet-magyarországi regionális tornán. Más kérdés, hogy az aktuális helyzet miatt a szülinapi ünneplés meglehetősen visszafogott.

– Először is köszönöm mindenkinek a köszöntéseket – tolmácsolta háláját  Dukát Péter, a bajnoki listavezető kapusa. – A kialakult helyzetben természetes, hogy elmarad mindenféle muri, akárcsak a csapatbuli, ami ilyenkor rendszeresen megszokott. Csak otthon, a családdal ünnepeljük a lehetőségekhez mérten. De most nem is ez a fontos, hanem hogy mindenki átvészelje ezt a szakaszt, amely valamennyiünket megvisel. A kaja, pia ráér, Kató Pista személyében úgyis van, aki jegyzi nálunk, hogy ebben az időszakban milyen tartozások gyűlnek fel, amit szerintem mindenki örömmel teljesítene minél hamarabb. Hisz ez azt jelentené hogy vége tért a megpróbáltatás.

Ugyebár a halásziak két pont előnnyel nyomulnak az élen a Nyírgyulaj előtt, és már kilenc egységgel tartanak a harmadik Mándok előtt. Nagy sansz mutatkozik tehát arra, hogy Dukát Péterrel a fedélzeten villantson az együttes, csak hát…

– Nagyon jól kezdtük a tavaszt: a csapat erejét mutatja, hogy ilyen kevesen hibátlanul teljesítettük a négy idei fordulót, de egyértelmű volt, a bajnokságot így nem nem szabad tovább folytatni. Nehéz kérdés, mi lesz, mivel ha úgy alakul, hogy heti két meccset rendeznek az egy csapaton kívül mindenkit nehezen érintene… A létező legjobb megoldást kell megtalálni, ami mindenkinek jó lehet és mi ebben bízunk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .