Evidens, hogy jelen szituációban sok okosat nem lehet mondani: az óvatosság most a legfontosabb a futballban élők számára is.

Madalina György a rendkívüli helyzetben is igyekszik hasznosan tölteni  Fotó: tudósítónktól

Madalina György, a megyei első osztályban szereplő, a negyedik helyen táborozó Vásárosnamény tapasztalt edzője a rendkívüli időszak átvészelésére hívta fel a figyelmet, miközben érintette a sportot is, bár nyilván akadnak ennél lényegesebb tényezők is.

– Amatőr labdarúgókról van szó, nincs egyénre szabott edzésterv kiadva senkinek sem – adta tudtul Madalina György. – Annyit megbeszéltük a srácokkal, hogy a lehetőséghez mérten mindenki különböző feladatok beiktatásával próbálja formában tartani magát, gondolok is saját testsúllyal végzett gyakorlatokra, illetve mindenki elmegy futni olyan helyre, ahol nem okoz senkinek problémát. Mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, egyben, persze a saját érdeke, miként mozog, hogy ne nulláról kezdje majd az egészet.

Madalina György sem a levegőbe beszélt, amikor a szükséges óvintézkedésekről szólt, de nem tölti tétlenül otthon sem az időt.

– Amikor Kínában megjelent a vírus, bevallom, nem vettem vérkomolyan, aztán ahogy átkerült Európába, azért láttam, ennek a fele sem tréfa. Most már természetesen mindent megteszek, hogy a családom mellett más emberekre se jelentsek veszélyt. Vigyázok, hogy velem se legyen semmilyen probléma. Telefonon tartom a kapcsolatot a család többi tagjával, illetve a játékosokkal. Igyekszem lekötni a magam, sok edzésgyakorlatot nézek az interneten, amit úgy érzek, hasznos és tudok alkalmazni, azt lejegyzetelem. Ugyanakkor nagyon szurkolok az orvos csoportoknak, hogy minél hamarabb találjanak valami gyógyírt erre a szörnyűségre! Megható számomra, hogy milyen összefogás alakult ki az emberek között, ahol lakom, szintén élnek idős emberek, arra törekszem, hogy rájuk is figyeljek. Ha pedig meg kellene saccolni, május végére várom, hogy pozitív irányba mozdul el a jelenlegi helyzet. Addig is mindenki vigyázzon magára és segítsük egymást!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .