Noha télen sokan a tuti süllyesztőt vizionálták a Nyíribrony számára, a megyei másodosztályú futballcsapat „szembe ment” a kétkedőkkel.

A piros mezes ibronyi csapat a két tavaszi fordulóban – többnyire – sikeresen hiúsította meg az ellenfél próbálkozásait Fotó: Imre Mónika

A Pannónia Zrt. csoportban érdekelt együttesre keretére rá sem lehet ismerni, legalábbis az őszi hajrához képest, amikor robbanás szerű változás történt. Akkor még egyáltalán a kiállás is veszélyben forgott, arról nem beszélve, hogy a kiesés réme is felsejlett. Ehhez képest a két tavaszi fordulóban előbb Tiszalökön nyert, majd a szombati játéknap előtt még az élen nyomuló Kótajjal ikszelt az Ibrony, amely masszívan tartja magát a középmezőnyben – konkrétan a nyolcadik helyen posztol.

– Bíztunk benne, hogy el tudjuk kerülni a kiesést, az alapvető célok azóta sem változtak – szögezte le Kantár József, a Nyíribrony játékos-edzője. – Úgy indultunk neki az idénynek, hogy a tiszalöki meccs nagyon fontos, ami hál’istennek jól sült el, a Kótaj ellen pedig nyilvánvaló volt, hogy mi nem veszíthetünk a semmit. A szív és az akarat diadalának  könyvelem el a pontszerzést, mivel ez majdhogynem győzelemmel ér fel esetünkben. Igazából annak örülök, hogy emberileg nagyon korrekt társasággal dogozhatom: mindenki azért van itt, mert futballozni akar, nem pedig azért, amit ígértünk, hozzáteszem, sokat nem is tudtunk, mert messze nem vagyunk gazdag egyesület.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .