Nem csak idehaza fokozódik a helyzet. Vadon Lajos nyolcadik évét gyűri kapusedzőként Kuvaitban, a másodosztályú Khaitan együttesénél, de immár jó néhány napja tétlenségre kárhoztatott.

Fontos a fertőtlenítés, amit Vadon Lajos is komolyan vesz – Kuvaitban Fotó: magánarchívum

Noha kevés hír jut el hozzánk a Perzsa-öböl partján fekvő ázsiai országból, a koronavírus ott is „beköszönt”. Olyannyira, hogy idejekorán megtették a szükséges óvintézkedést – a futball is szünetel.

– Február 25-26-án az ország felszabadulási ünnepét tartották, azon a héten nem volt edzésünk, utána március 9-ig készültünk a folytatásra, akkor leállítottak mindent –adta hírül a messzi távolból Vadon Lajos. – A válogatott sem játszik selejtező meccseket, pedig úgy volt, hogy Ausztrália és Jordánia ellen lépnek pályára. Azóta jószerivel el sem hagytuk a lakást, nem nagyon megyünk sehová, csak a kint élő magyarokkal találkozunk. A szokásos roham megtörtént a bevásárlóközpontban az első napokban, majd bezárták iskolákat, és nem tudjuk mikor lesz vége a szigorításoknak. Azt mondták március 29-ig nincs edzés, de van olyan hír is, hogy már nem folytatódik a bajnokság. Mindenesetre, ha  az utcán kisebb csoportosulást tapasztalnak, a rendőrök azonnal feloszlatják, meg kell vallani, szerintem nagyon profin csinálják. Vigyáznak a helyi emberekre és ránk is, hogy lehetőleg ne terjedjen a vírus.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .