A Magyar Labdarúgó-szövetség a pénteken este, Orbán Viktor miniszterelnök által, a koronavírus-járvány miatt bejelentett új oktatási rendre hivatkozva hétfőtől felfüggeszti a hazai utánpótlás-bajnokságokat.

Megpihen a labda, akárcsak a játékosok Fotó: internet

„A kormány pénteki határozata értelmében hétfőtől új oktatási rend lép életbe az országban. Az iskolásokra vonatkozó döntést követően a Magyar Labdarúgó-szövetség március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti az összes utánpótlás-korosztályú bajnokságát (az U19 és fiatalabb korosztályokban)” – írja a szövetség a hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n.

Mint ismert, az már korábban eldőlt, hogy a korosztályos válogatottak minden tervezett programja – beleértve a fiú és leány U17-es, hazai rendezésű, elitkörös Eb-selejtező tornáját – elmarad, a bajnokságok felfüggesztésével pedig a hazai utánpótlás-futball jövő héten teljesen leáll. A most hétvégére kiírt mérkőzéseket még megrendezik.

A kiemelt korosztályokban az I. osztályú bajnokságokat, az U16-osoknál és az U17-eseknél a Budapest Honvéd vezeti a 19. fordulót követően 13, illetve 9 ponttal, a fiatalabbaknál a DVSC-DLA, az idősebbeknél a Puskás Akadémia áll a 2. helyen. Az UEFA Ifjúsági Ligában való szereplésről döntő U19-es pontvadászatot pedig az ETO FC Győr vezeti kétpontos előnnyel a Honvéd előtt.

(Forrás: nso.hu)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .