Ha nem is poraiból támadt fel a Nyírmeggyes, mindenesetre figyelemre méltó, hogy az ősszel összegereblyézett kilenc ponthoz a három tavaszi fordulóban máris hatot hozzápakolt a megyei első osztályú futballcsapat.

Scheibli Máté (labdával) hathatós közreműködésével araszol előre a Nyírmeggyes Fotó: facebook/balkányiseszurkolóioldal

Már a februári nyitányon is csak vért izzadva gyűrte le az élcsapatok táborát erősítő Nagyhalász a Meggyest, amely a folytatásban előbb a Balkányt, szombaton pedig – idegenben – a Tarpát „kapta el”. Ráadásul a beregi katlanban két „fás” hátrányból fordított (2–3) Körmös Miklós brigádja, a télen igazolt Scheibli Máté hathatós közreműködésével – konkrétan két góljának is köszönhetően. A Nyírgyulajtól érkezett támadó előbb faragott a hátrányból, majd a 72. percben a győztes „dugót” hintette.

– Nem dupláztam még felnőttmeccsen, így, hogy nyertünk is ráadásul, borzasztóan örülök – osztotta meg boldogságát Scheibli Máté. – El kell ismerni, megfogott minket, hogy még negyedóra sem telt el, már 2–0-ra vezetett a Tarpa, amelynek utána még volt nagy helyzete. Hál’ istennek az első félidő derekán sikerült szépíteni, utána már elhittük, hogy van keresnivalónk. Küzdöttünk, éreztük, hogy meg lehet nyerni a meccset. És sikerült:

Igaz, ami igaz, a meggyesi legénység ősszel is fényesen bizonyította, képes a sír széléről is visszatáncolni. Minderre a legékesebb példa: Nagyecseden 4–1-es vesztésre állt, mégis pontot mentett. Ennek az alakításnak még nem volt részese Scheibli Máté, a bennmaradásért vívott harcból szint vastagon kiveheti részét. Annyi szent, idei teljesítményével a tizenötödik helyen állomásozó Körmös-alakulat felettébb izgalmassá tette az alsóházi csatározást, elvégre hátba csapata a – korábban jelentős előnnyel rendelkező – riválisokat.

– Megmondom őszintén, ilyen kezdésre én sem számítottam – árulta el Scheibli Máté. – Pedig már Halászban látszott, hogy a csapatnak van tartása, majd a két mérkőzés megnyerésével annyit feltétlenül elértünk, hogy most már érdemes számolgatni. Eddig is éreztem a tüzet a csapatban, emellett amikor idekerültem, már az első edzésen tapasztaltam, hogy jó a társaság. Persze, ismerősök is akadtak, úgyhogy egyáltalán nem bántam meg, hogy a Nyírmeggyest választottam.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .