Szerdán délután sajtótájékoztatót tartott – a magyar kormány kora délutáni kormányüléséről – Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, amelyen ismertette: a magyar kormány a rendszerváltás óta példátlan döntéseket hozott a koronavírus-járvány miatt.

Fotó: internet

„A diagnosztizált egyedi betegek száma hazánkban egyre nő, csoportos gócok is kialakulhatnak. A kormány célja a megelőzés érdekében mindent megtenni, ezért az operatív törzsé s a Belügyminiszter javaslatára a kormány rendkívüli jogrendet és vészhelyzetet hirdet ki. A legfontosabb intézkedések: Olaszországgal, Kínával, Dél-Koreával és Iránnal szemben ma éjféltől beutazási tilalmat vezetünk be, ezen országok állampolgárai nem léphet be Magyarország területére. A magyar állampolgárok 14 napos hatósági karantén után léphetnek be. Az egyetemi oktatást távoktatás keretein belülre korlátozzuk. A 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket megtiltjuk.”

Utóbb újságírói kérdésre Gulyás miniszter kifejtette, ez az ő olvasatában gyakorlatilag zárt kapus sportrendezvényeket jelent.

Mint ismert, a megyei bajnokság valamennyi osztályában – a vasárnapi nemzeti ünnep miatt – szombaton játsszák a mérkőzéseket, amelyeket jelen állás szerint megrendezhetnek.

(Forrás: nso.hu)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .