Isten malmai olykor lassan őrölnek, de egy tehetséges Molnár mégis gyorsan utat törhet magának. Mindenesetre a mátészalkai futballcsapatban már két tavaszi fellépésen is – csereként – bevetették a tizenhét éves támadót, aki az iskolapadban sem csak a plafon bámulásával tölti az időt.

Molnár Szabolcs (fehér mezben) két fronton küzd: a foci mellett a tanulást is komolyan veszi Fotó: dsisportcentrum

Molnár Szabolcs szalkai nevelkedés, és januárban „emelték fel” a megyei első osztályú felnőtt együtteshez. A tavaszi nyitányon Fehérgyarmaton, majd szombaton a Tarpa elleni ugyancsak idegenbeli összecsapáson dobták harcba – egyaránt a második félidőben. Utóbbi mérkőzés után sem lazázott…

– Különórára járok angolból, ami rendszerint délelőtt van, most viszont délben játszottunk, így módosítani kellett, délután mentem – magyarázta Molnár Szabolcs, ami valljuk be, nem éppen szokványos program egy magyar focistától. – Tizedikes vagyok a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium és meglehetősen nagyok a követelmének, én pedig tartani akarom a négyes átlagomat. Éppen ezért, bár több Akadémia is hívott, a tanulás miatt úgy döntöttem, maradok Szalkán: igyekszem komolyan venni a sulit, és persze, a futballt is, a kettőt így tudom a legjobban összeegyeztetni.

Ebből már a vak láthatja, legalábbis sejtheti, hogy Molnár Szabolcs a továbbtanulás érdekében töri magát. És a pályán sem lébecol, szóval két frontos „küzdelmet” vív.

– Augusztusban már játszottam kezdőként egy kupameccsen, januárban kerültek fel a nagycsapathoz, a felkészülést a keret tagjaként csináltam végig. Örülök neki, mert olyan játékosokkal szerepelhetek együtt, akiktől sokat tanulhatok, na és fizikailag sokat fejlődhetek. Szerintem nem mondok újdonságot azzal, teljesen más a játék, mint az utánpótlás szinten: sokkal gyorsabb a tempó, amit nyilván még szoknom kell, de igyekszem megállni a helyem. Szerencsés vagyok, mert a család támogat, apukám – aki focizott a megyei bajnokságban – tizennégy éves korom óta valamennyi mérkőzésem ott van, mindig elmondja őszintén a véleményét.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .