Csaknem két hónap felkészülés, kilenc edzőmeccs után némiképp átalakult kerettel folytatja bajnoki menetelését a Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapata, amely a vasárnapi tavaszi nyitányon Tállyán lép pályára.

Sok sikert, uraim a folytatáshoz! Fotó: facebook/sényőcarnifex

Talán a leglényegesebb, hogy Kristófi Sándor, akárcsak Márton András elköszönt a télen, a duó egyaránt a bajnoki rivális Tiszaújvároshoz szegődött – újra. a harmadik búcsúzó Varga József, aki a Nyírgyulaj színeiben folytatja. Az egyetlen új szerzemény, a ballábas védő, Farkas Márk: a huszonhét éves játékos több mint száz NB II-es meccsen lépett pályára, legutóbb a Nyíregyháza Spartacusban játszott, míg korábban a Szombathelyi Haladás színeiben az élvonalban is bemutatkozott.

– Túl vagyunk egy hosszú, ugyanakkor zökkenőmentes alapozáson – szögezte le Imrő László, a sényői edzőpáros tagja, aki Fiumei Viktorral közösen irányítja az együttest. –. Távozó játékosainkat sikeresen pótoltuk az U19-ből felhozott négy fiatallal, illetve Farkas Márk leigazolásával. Korán alakult a tavaszi keretünk, mely tizenhat mezőnyjátékosból valamint két kapusból áll. Lejátszott edzőmérkőzéseink felemásra sikeredtek de azt gondoljuk ez ebben az időszakban teljesen természetes. Kíváncsian várjuk az előttünk álló tavaszi szezont, amiből szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni.

A film pedig forog tovább. Kissé pikáns, hogy a Sényő február elsején előkészületi mérkőzést vívott a Tállyával: ama ködös napon – Abaújszántón – 3–2-ra nyert a szabolcsi legénység. A hétvégi csörte, persze egészen más tészta lesz, annál is inkább, mivel a tizenkettedik helyen állomásozó házigazda egyáltalán nem érezheti biztonságban magát. Szemben a Sényővel, amely a tabella előkelő, ötödik pozíciójában posztol.

– Kezdődik! Mindjárt egy nagyon fegyelmezett és masszív csapathoz látogatunk, amely igazán kellemetlen stílusban játszik, szóval veszélyes ellenfél. A két csapatot különösebben nem kell bemutatni egymásnak, mindemellett nyilván mindkét fél számára fontos a jó rajt. A hazaiak minél hamarabb szeretnének elkerülni a veszélyes zónából, mi pedig a következő fordulóban máris pihenünk, valamint a márciusban csak idegenben lépünk pályára. Így minden egyes megszerzett pont nagy jelentőséggel bír, és már most nehéz, küzdelmes mérkőzéssel kalkulálunk – vélekedett Imrő László.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .