Az újfehértói utánpótlás kincsesbánya egyik újabb csiszolatlan gyémántja – Tábori Ádám. A tizenöt éves futballista negyven gólt rámolt be a megyei U16-os bajnokság Nyugati csoportjában, oroszlán része van abban, hogy csapata az őszi idény után a bajnoki tabella tetején feszít.

Tábori Ádám balszerencsés időszak után kivágta a rezet Fotó: magánarchívum

Tábori Ádámnál csak a demecseri Kocsis Zoltán szerzett kettővel több találatot a szezon első felében, így akár a gólkirályi cím is kinézhet az újfehértói üdvöskének. De akad ennél nemesebb cél…

– Nem igazán foglalkoztat a gólkirályi cím, sokkal inkább a bajnoki címhez szeretném segíteni a csapatot – szögezte le profikhoz illő módon Tábori Ádám. – Az egyéni díj csak ráadás, ami tényleg csak másodlagos. Különösen, hogy az előző idény nem sikerült, mert nagyon sokat voltam sérült: 2018 őszén rögtön az első meccsen eltört a könyököm, ami alapból három hónap mínuszt jelentett, csak az utolsó két meccsre tértem vissza. Tavasszal pedig medenceporc leválás miatt négy hét megint kiesett, szóval elég zűrös időszakot éltem meg. Ehhez képest az elmúlt félév valóban jól sült el.

Tábori Ádám mondhatni, jókor van jó helyen. A megyei első osztályú fehértói nagycsapatban is regimentnyi saját nevelésű titánt vetnek be, így, ha valahol, hát itt eljöhet még az ő ideje – a felnőttek között is.

– Az ifiben is játszottam ősszel, számomra már ez is nagy előrelépés. Pláne, hogy már ott is sikerült gólt rúgni, remélem, tavasszal minél többször rá lesz esélyem az ifjúsági csapatban is bizonyítani.  Egyelőre messzebb nem tervezek, persze, jó lenne majd a felnőttcsapatba eljutni, de azt gondolom, sokat kell még tenni, hogy kiérdemeljem a lehetőséget.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .