A porcsalmai futballcsapattal kapcsolatban nagyjából akkor vesztettük el a fonalat, amikor kiesett a megye kettőből. Utána csend, olyannyira, hogy hét szűk esztendő következett, amikor nem is létezett az együttes.

Épül, szépül a porcsalmai öltöző Fotó: tudósítónktól

Mígnem tavaly augusztusban ismét felbukkant a színen a porcsalmai legénység, amely a harmadosztály Szamos csoportban kezdett új életet. Noha a csapat csak a Tyukodot tudta legyőzni ősszel, aminek érdekessége, hogy az volt az egyetlen meccs, amelyről hiányzott Kanyó Imre polgármester, ebből – mármint az eddigi szereplésből – nem csinálnak drámát arrafelé.

– Sokáig nem volt foci nálunk, pedig igény éppenséggel lett volna rá, a fiatalok például folyamatosan nyaggattak, hogy csináljunk megint csapatot, aztán 2019 nyarán belevágtunk – taglalta az egylet újjászervezésének történetét Kanyó Imre. – Beszereztük a felszerelést, felújítottuk az öltözőt, gondoltuk, akkor már legyen rendes foci is. Balogh Attila egyesületi elnökként állt a dolog élére, mivel korábban a helyi játékosok rendszeresen neveztek a csengeri kispályás bajnokságba, a keret magja is adott volt.

Az talán már a leírtakból sejthető, hogy Porcsalmán színamatőr együttes „üzemel”, mely bár a szezon első felében kapott néhány zakót, ez egyáltalán nem tántorít el senkit a folytatástól.

– Felkészültünk rá, hogy az első év rázós lesz, de a súlyos vereségek sem vették el a fiúk kedvét. Szokni kell még ezt az osztályt is, egyelőre annak örülünk, hogy egyáltalán van csapat. A jövőben szeretnék fejleszteni az utánpótlásnevelést, mert ez az alapja a biztos működésnek – közölte Kanyó Imre.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .