Az utolsó „simításokat” végzik a buji futballcsapat bázisán. A megyei harmadosztály Szabolcs csoport hatodik helyén táborozó együttes a hétvégi tavaszi nyitányon már élesben mutathatja meg: miként mondja fel a télen „bebiflázott” leckét.

A buji csapat igyekszik megőrizni előkelő helyezését a tabellán Fotó: tudósítónktól

Ráadásul a Mester-brigád mindjárt az átigazolási időszakban ugyancsak „megcombosodott” GFSE-Oros elleni idegenbeli fellépéssel kezd, szóval nem lesz éppenséggel langyos a rajt…

– Több, mint húsz fővel vágtunk neki az őszi szezonnak – tekintett vissza az idény első felére Mester János, a Buj edzője. – Minden mérkőzésen tizenhét-tizennyolc játékos állt a csapat rendelkezésére, megesett, hogy egyesek nem is tudtak
leöltözni, na ebből is volt konfliktus… Mert ugye ha már eljött meccsre, akkor focizni akart.
Sajnos, a téli átigazolási időszakban öt fiatal játékosra is szemet vetettek a környező települések együttesei, így ők a távozás mellett döntöttek. Akadt olyan játékosunk is, akit már egy éve csábítanak, hát most elérték céljukat. Felkészülésünket a Nyírerdő teremtornával indítottuk, majd következtek az edzőmérkőzések: a Nagyhalász II., Gávavencsellő és a Kótaj U19-vel találkoztunk, illetve hétvégén a Tiszatelek ellen játszunk.

Mester János egy másik jelenségre is rávilágított.

– Heti egyszer edzünk teremben, ahol a felnőtt és az U16-os játékosok vesznek részt. Ennek az osztálynak a szépsége, hogy változatos a létszám minden edzésen. Hol többen, hol pedig kevesebben vagyunk, de általában a megjelentek nagy részét az U16-os csaptunk játékosai adják. Senkit se lehet ezért felelősségre vonni, hisz ne feledjük: ez színtiszta amatörizmus… Ez a mennyei megyei harmadosztály. Az már egy másik kérdés, hogy mire lesz ez elég a Grund és a Szpari II ellen a tavaszi szezon elején illetve, hogy meg tudjuk-e tartani a jelenlegi hatodik helyezést? Erre választ majd június tizennegyedike után kapjuk meg. Na de talán ami a legfontosabb, hogy kiesni nem tudunk, feljutni meg nem akarunk úgyhogy mi bajunk is lehet? Szerintem semmi.

Játékosmustra

A Buj megyei harmadosztályú csapatának téli változásai

Távozott: Szentpéteri Ádám (Gávavencsellő), Cservenyák András (Kótaj U19), Nagy Dániel (Kótaj U19), Kanalas László (Sényő-Carnifex FC U17), Bancsók József (Nyírpazony), ifj. Tóth I. (Kótaj U19)

Érkezett: Ádám Tamás (Kótaj U19), Nagy Béla (újrakezdte)

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .