Amióta világ a világ, a megyei futballban meg pláne, mindenki a hazai pálya előnyét szajkózza. Olykor viszont feje tetejére állnak a dolgok, lásd az Ibrány esete.

Majoros Ádám (középen) góllal járult hozzá a sikeres ibrányi portyasorozat folytatásához Fotó: Kulcsár Béla

Holott, ha valahol, a Tisza-parti katlanban az átlagnál jóval népesebb a közönség, mindennek dacára a megyei első osztályú egylet az aktuális bajnoki évadban sokkal jobban muzsikál idegenben, mint otthon. A hazai pereceléseket (otthon nyolc fellépésből öt bukta…), vendégként felettébb eredményes előadásokkal kompenzálja: Ibránytól távol kilenc meccsből hatot megnyert az élmezőnnyel lépést tartani igyekvő csapat – a szombati kemecsei túrát például 4–2-re húzta be.

– Ha tudnánk mi ennek a kettősségnek az oka, akkor ez nem történne meg… – morfondírozott Majoros Ádám, az ibrányi brigád „esze”.  – Hazai pályán nagyon akarunk bizonyítani, de ha nem úgy alakul a meccs, ahogy terveztük, akkor görcsössé válunk. Idegenben viszont levetkőzzük ezt, többre vagyunk képesek. Az pedig tény, nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy ennyien elkísérik, mint bennünket: emiatt idegenben is rendszeresen otthon vagyunk, bármilyen messze is játszunk, most Kemecsén is csak a „Hajrá Ibrányt” lehetett hallani, köszönjük a szurkolást ezúttal is.

Éppenséggel Majoros Ádám is tett róla, hogy a sikeres portyasorozat folytatódjon: Kemecsén gólt rúgott, nem mellékesen, az Ibrány 1–0-s hátrány után állt talpra, amire meglehetősen régen akadt példa.

– Nincs mese, most már otthon is el kell kezdeni gyűjtögetni a pontokat. A szombati fordítás ehhez is adhat egy löketet, bár szerintem a tavaszi nyitányon a Kisvárda II. elleni hazai vereség sem igazán rajtunk múlt. Egy ilyen szinten bombaerős csapattól csak egy gólt kaptunk, küzdöttünk akkor is, reméljük ez a hozzáállás, akarat eredménnyel is fog párosulni a jövőben. Én arra törekszem, hogy gólokkal, leginkább gólpasszokkal segítsek, rajta leszek az ügyön.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .