A Nemzeti Sport online oldalán ma terjedelmes interjú jelent meg dr. Mezey Györgyről, aki január 16-án, az Év sportolója gálán vehette át a Magyar Labdarúgó-szövetség életműdíját. A 78 esztendős szakemberrel készült írás egy érdekes fejezetet is tartalmaz…

Madalina György játszott azon a mérkőzésen, amelyet felidézett a korábbi szövetségi kapitány Fotó: Csutkai Csaba

Ebből idézünk…

– Rudabányán játszottunk a BVSC-vel, gondoltam egyet, a fiatal Törőcsik Andrást betettem a kezdőbe, és arra számítottam, kis túlzással egyedül megnyeri a meccset. Ehhez képest a labdával sem találkozott. Az ellenfélnek az Újpest korábbi játékosa, Virágh „Táska” volt az edzője, és azt éreztem, tehetetlen vagyok vele szemben – emlékezett dr. Mezey György.

Nos, az ominózus, a hetvenes évek elején rendezett NB II-es mérkőzésen pályára lépett Madalina György is, a Vásárosnamény megyei első osztályú együttesének jelenlegi edzője. Aki további adalékokkal szolgált.

– Örömmel olvastam dr. Mezey György nyilatkozatát Törővel kapcsolatban, egy pillanatra előjöttek az emlékeim, szinte megfiatalodtam – nosztalgiázott Madalina György, aki akkortájt a Rudabányát erősítette. – Azért is érdekes számomra ez a cikk, mert nemrég egy naményi edzésről hazafelé tartva kérdeztem a srácokat: tudjátok-e ki volt Törőcsik András? Mondták, hallottak róla… Akkor elmeséltem nekik éppen ennek a meccsnek a történéseit. Nem gondoltam volna, hogy ezt a sztorit néhány nappal később visszaolvasom. Valóban, volt egy Rudabánya–BVSC mérkőzés, edzőnk pedig felhívta a figyelmünket, hogy a fővárosiaknál játszani fog egy tejfel szőke fiatal gyerek, aki Magyarország legtehetségesebb futballistája! Természetesen kíváncsiak voltunk rá. Azt észleltük a meccs előtt, hogy ellenfelünk nagyon vizsgálgatta a pályát, ami salakos volt, nem kohó, hanem teniszsalak, amely láthatóan nem ízlett nekik, és hát meg is nyertük 3–0-ra a mérkőzést. Törőcsik nem is játszott kiemelkedően, de arra élénken bennem él, hogy az alapvonalon a teljes bal oldalunkat „megsulcolta”, már akkor egyértelmű jelét adta: igazi pengés focista lesz. Szép emlék!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .