Az elhalasztott Nagyecsed–Baktalórántháza mérkőzés miatt nem volt teljes a megyei első osztályú bajnokság tavaszi nyitófordulója, amely így is eseménydúsra sikeredett.

A nyitány egyik legeseménydúsabb mérkőzése a Fehérgyarmat–Mátészalka szatmári rangadó volt Fotó: Tukacs Nikolett

Kezdve azzal, hogy a hét találkozón huszonöt gól született, ami „fejenként” vastagon több, mint háromgólos átlag. Még úgy is, hogy az Ibrány–Kisvárda II., miként a Balkány–Újfehértó meccsen csupán egy-egy találat döntött. Mindezt pótolta a Mándok–Vásárosnamény (2–6), illetve a Fehérgyarmat–Mátészalka (5–2) összecsapás, melyeken tizenöt gólt jegyeztek fel a krónikába.

Négy piros lapot osztottak ki a játékvezetők, érdekes módon eme mennyiség két meccsre korlátozódott. A Nagyhalász–Nyírmeggyes, akárcsak a Mándok–Namény kilencven perc során mind a négy együttes megfogyatkozott létszámban. Ugyanakkor a hétvégi tizenhatodik kör során huszonhat alkalommal villant a sárga színű kártya, mégpedig a következő leosztásban: Tarpa–Tiszakanyár (1 sárga), a Nyírgyulaj–Kemecse (3), Nagyhalász–Nyírmeggyes (2), Balkány–Újfehértó (5), Ibrány–Kisvárda II. (6), Fehérgyarmat–Mátészalka (4), Mándok–Vásárosnamémy (5).

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .