Egy vérbeli harcedzett főkolompos akkor mutatja meg, mi fán terem a vezérszerep, amikor arra istenigazából szükség van. A tavaszi nyitány már magában ilyen szituáció, pláne, ha a csapat kispadján – mint jelen esetben – új edző debütál, aki nem szeretne mindjárt a premieren megégni.

Balogh Gyula rutinja, no meg gólja győzelmet ért a Tarpa számára a tavaszi nyitányon Fotó: tudósítónktól

Balogh Gyula pedig tudta a dolgát. A negyvenöt éves védekező középpályás nem csupán a pályát szántotta fel jó szokásához híven, mindezt góllal tetézte. A Tarpa saját katlanjában 3–0-ra páholta el a sereghajtó Tiszakanyárt, így a beregi brigádot január második felétől irányító Varga Gyula számára is jól sült el a megyei első osztályú premier. Szóval a Gyula–Gyula koprodukció valódi happy enddel zárult.

– Rosszul nézett volna ki, ha a nyitányt elszúrjuk otthon, a csapat megítélésnek sem mindegy, milyen eredménnyel kezdünk – állapította meg nemes egyszerűséggel Balogh Gyula. –  Mindenkinek fontos a jó rajt, akit ilyenkor motiválni kell, ott már baj van! Hiába játszottam „ezer” mérkőzést, még mindig van bennem drukk, más kérdés, hogy mivel nagyon sok a fiatal nálunk, ezt annyira nem hangoztatom. Mivel tartalékos összeállításban játszottunk, ráadásul támadók hiányoztak, gyakorlatilag kinevezett csatárokkal nyertünk, megoldottuk, ez a lényeg.

Balogh Gyula a harminckilencedik percben, bal oldali szabadrúgásból ágyúzta be második – nem akármilyen – szezonbeli gólját, emígyen két „fásra” növelve a tarpai előnyt.

– Nincs mit tagadni, beadásnak szántam, de olyan jól eltaláltam, hogy mondhatom, óriási gól lett. A kanyári kapus, aki egyébként nagyon jól védett, nyújtózkodott, szerencsére hiába. Még mindig élvezem a futballt, amíg az egészség engedi és a munkával össze tudom egyeztetni, addig játszom. Itt kell megemlítenem, a főnökasszonynak, Csajági Bettinek nagyon sokat köszönhetek, ha ő nincs, piszok nehéz lenne eljutnom a korai délutáni meccsekre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .