Azt már az őszi szezon fényesen bizonyította, hogy a Vásárosnamény a megyei futball „Atalantája”. Akárcsak a szinte semmiből előretörő olasz csapat, amely immár a Bajnokok Ligájában is tündököl, főleg pedig ipari mennyiségben gyártja a gólokat – a beregi brigád is látványos támadójátékra esküszik.

Deskó Dávid oroszlánrészt vállalt a Namény bravúrgyőzelméből Fotó: tudósítónktól

Abszolút nem mellékesen, a megyei első osztályú egylet is halmozza a győzelmeket: a tavaszi nyitányon például – a télen jelentősen acélosított, immár bajnokesélyesnek titulált – Mándok otthonában vágta ki a rezet. Madalina György legénysége hat gólt hintett, alaposan elkalapálva a házigazdát. Emígyen a felek helyet cseréltek a táblázaton: a Namény a harmadik pozícióba rakétázott, a Mándok a negyedikre csúszott vissza.

– Nem gondoltuk hogy ennyire összejön minden, persze elég sokat készültünk, edzettünk a felkészülés során. Örültem a három gólomnak de leginkább annak, hogy nyerni tudott a csapat, mindenki nagyon sokat tett ezét a sikerért – fogalmazott Deskó Dávid, elhárítva magától az egyéni elismerést.

A vasárnapi összecsapáson háromszor beköszönő huszonhét éves támadó a szezon során szerzett tizenhárom góljával felnyomult a második helyre a vonatkozó listán, két „dugóra” megközelítve az éllovas, kemecsei Madzin Istvánt. Ehhez annyit: Deskó Dávid lába – a jelek szerint – a tizenegyeseknél sem remeg meg, Mándokon is bevarrta a megítélt büntetőt, ami ugyancsak arról árulkodik, bírja a kiképzést.

– Ha jól emlékszem még nem hibáztam „tizit” ebben a bajnoki idényben. Jelenleg én vagyok a kijelölt büntetőrúgó, és ha jól megy a játék, akkor szeretem elvállalni – reagált a felvetésre Deskó Dávid.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .