A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság hétvégi, tizenhatodik fordulójának mérkőzéseivel rajtol a tavaszi idény.

Az augusztusi bajnoki nyitány „visszavágója” következik Mándokon: a Namény elleni rangadón jó néhány új szereplő lép színre Fotó: tudósítónktól

Esélyleső: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 16. forduló (kezdés: 14 óra, ifi: 12)

Szombat

Tarpa (7.)–Tiszakanyár (16.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Véget ért a felkészülés, tizenöt fellépésünk van a bajnokságban, innentől kezdve csak az számít, hogy a lelátón fütyülnek vagy tapsolnak. Várjuk a nyitányt, tiszteljük ellenfelünket, de természetesen a három pont megszerzése a cél.

Ember Roland, a Tiszakanyár edzője: – Nekünk nem a tabellát kell nézegetni, sokkal inkább minden meccsen oda tenni magunkat, amennyiben így történik a bajnokság végén kiderül, ez mire lesz elég.

Nyírgyulaj (1.)–Kemecse (11.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A felkészülés során tervezett munkát elvégeztük, ugyanakkor az edzőmeccseken nyújtott teljesítményünk meglehetősen gyászos volt, bízom benne, hogy élesben azért megmutatjuk, mire vagyunk valójában képesek.

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Nem szeretnék közhelyeket durrogtatni, hogy így a felkészülés, úgy az új játékosok. A felkészülés felmérője a bajnoki lesz. A téli bajnok vendégeként ott szeretnénk folytatni, ahol ősszel abbahagytuk. Nagyon jó ellenféllel szemben, talán még nem teljesen megfelelő pályán, mindent megteszünk „azokért” a pontokért.

Vasárnap

Nagyhalász (2.)–Nyírmeggyes (15.)

Kropkó András, a Nagyhalász elnöke: – Bár létszámban megfogyatkoztunk, ettől függetlenül bizakodva várjuk a bajnoki nyitányt, a három pont megszerzése a célunk.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Remélem, a hétvégi nagy pofon „átszaladt” mindenkin és Nagyhalászban tisztességesen hely tudunk állni.

Balkány (6.)–Újfehértó (10.)

Antal István, a Balkány edzője: – Egészséges izgalommal, töretlen harci szellemmel készülünk a nyitómérkőzésre. Szeretnénk jó eredményt elérni az Újfehértó elleni első hazai fellépésen.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A felkészüléssel és az elvégzett munkával összességében elégedett vagyok, így kíváncsian várom a tavaszi első fellépésünket. A Balkány télen rendesen kicserélődött, de biztosra veszem, hogy az új játékosok nagyon motiváltak lesznek.

Ibrány (5.)–Kisvárda II. (8.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Azt kijelenthetem, a bajnokság egyik legjobb csapatával találkozunk, amely nagyon tudatosan futballozik és amit „kivisznek” a pályára, azt magas szinten képesek bemutatni, emellett fiatal, sokat futó társaság. Ami a legfontosabb és az elvárásom lenne, hogy az őszhöz képest a hazai pálya tényleg hazai pálya legyen, a lefújás után szurkolóink és mi is jó szájízzel tudjunk hazatérni. A felkészülésről lehetne sok mindent mondani, de ezek már csak szavak, az igazán nagy dolgok mostantól történnek.

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Hosszú felkészülés végére értünk és már nagyon várjuk a bajnoki nyitányt.

Fehérgyarmat (9.)–Mátészalkai MTK (14.)

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – A hosszú és monoton téli felkészülés után végre tétmeccset játszunk. Mindig meghatározó hogyan sikerül a rajt, főleg úgy, hogy szomszédvári rangadóval kezdünk. Szeretnénk győzelemmel kezdeni, ami jólesne a lelkemnek a fiúknak meg a zsebüknek.

Botos Alexandru, a Mátészalka játékos-edzője: – Úgy gondolom, a felkészülés nagyon jól sikerült, plusz tudtunk erősíteni minden „szektorban”. A csapat átalakult és nagyon motiváltnak érzem. Egyből rangadóval kezdünk, méghozzá idegenben, ami alapvetően megnehezíti a pontszerzést, de én nagyon bízom a társaságban és alig várom már, hogy lássam tétmeccsen is futballozni.

Mándok (3.)–Austria Juice-Vásárosnamény (4.)

Mirgai László, a Mándok edzője: – Az első tavaszi mérkőzés rögtön rangadó, amelynek végkimenetelét sok tényező befolyásolhatja. Azt tudjuk, olyan négy gyors támadóval rendelkezik a Namény, ami ebben a bajnokságban talán egyik csapatnál sincs. Ha őket sikerül semlegesíteni és a támadószekciónk jól fog működni, akkor lehet sanszunk a három pont megszerzésére, egyébként háromesélyes a mérkőzés. Egy biztos, aki kijön a meccsre, két támadószellemű együttest láthat.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – A tudománnyal foglalkozó emberek szerint a földönkívüliek már köztünk vannak. Ha ez igaz, az lenne a kérésem feléjük: jöjjenek el a hétvégén Mándokra és láthatatlanul terelgessék a labdát úgy, hogy sikeresek legyünk. Ha nem jönnek, akkor lehetnek problémáink.

A Nagyecsed–Baktalórántháza mérkőzést elhalasztották, március 25-én játsszák.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .