Huszonkét évesen élete legnagyobb küzdelmére kényszerül Papp Nándor, a Mátészalka futballistája. A megyei első osztályú csapat középpályása a nyakán talált rosszindulatú daganat miatt szorul kezelésre.

Papp Nándort (jobb szélen) kemény próbatétel elé állította a sors Fotó: facebook/balkanyseszurkolóioldal

A Debreceni Labdarúgó Akadémia neveltje, aki korábban több hajdúsági együttesben szerepelt nyáron igazolt a Mátészalkához, az őszi idényben rendszerint kezdőként kapott lehetőséget.

– Non-Hodgkin limfóma, ez a pontos diagnózis, ami azt jelenti, hogy ennek vannak különböző fajtái, jelen állás szerint az enyém kezdetleges és a gyengébb verzió – taglalta embert próbáló történetét Papp Nándor. – Erről azt lehet még tudni, hogy egy rosszindulatú daganat, de azt mondta az orvos: mivel kezdetleges az esetek kilencven százalékában tünetmentes. Hogy volt-e előzménye, ezt nem tudom pontosan elmagyarázni. Éreztem egy kis gumót fél éve, de akkor annyit közöltek: lehet izom gyűrődés is, szóval nem vettem komolyan. Egy hónapja teljesen bedagadt a nyakam körül, elmentem a debreceni Klinikára, szerencsére egy jó barátom anyukája ott dolgozik és már aznap minden vizsgálatot megcsináltak. Vettek szövettan mintát, bár már gyanakodott az orvos, viszont az eredményre még várni kellett, így nem mondta biztosra. Jelenleg az a helyzet, hogy kiírtak négy kemoterápiás kezelést: ma volt az első, bent tartanak a kórházban, megnézik, miként reagál a szervezetem. A negyedik után egy PET-CT vizsgálat vár rám, ha akkor mindent rendben találnak és jól reagálok a kezelésekre, nem lesz szükség sugárkezelésre, ellenkező esetben azt sem kerülhetem el. Sajnálom, hogy nem léphetek pályára a tavaszi szezonban és nem tudom segíteni a fiúkat, de ha tehetem, a lelátóról vagy a kispadról szurkolni fogok nekik!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .