Mint ismert, a március tizenötödike nemzeti ünnep, ami idén vasárnapra esik. Ezen a napon a Sporttörvény és az LVSZ 20. § (1) g) pontja értelmében nem rendezhetnek bajnoki mérkőzést, így az adott a hétvégén a megyei igazgatóság által szervezett valamennyi találkozót 2020. március 14. szombatra írták ki.

A nemzeti ünnep miatt március tizenötödikén nem fog pattogni a labda – legalábbis bajnoki mérkőzésen Fotó: internet

Igen ám, viszont ezen a napon több mint 60 helyszínen közel 100 bajnoki mérkőzést rendeznek a megyékben, úgyhogy megyei U16-os bajnoki fordulót nem is játszanak (az erre a napra kiírt 17. fordulót április 9-én pótolják). Mivel mintegy 60 találkozó egy időben kezdődne 15 órától, nem szeretnék, hogy a megyei harmadosztályú mérkőzések jelentős részén egy, míg a megye másodosztályú találkozók jelentős részén két játékvezető működjön csak, ezért a Versenybizottsággal és a Játékvezetői bizottsággal egyeztetve, az alábbi módosítást hozta a 2020. március 14-i játéknappal kapcsolatosan.

Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság által szervezett megyei 3. osztályú bajnokságok 2020. március 14-i játéknapján a Szabolcs (17. forduló) és a Nyírség csoportban (15. forduló) egységesen 15 óra marad a mérkőzések kezdési időpontja, míg a Rétköz (15. forduló) és a Szamos (15. forduló) csoportban a mérkőzések kezdési időpontjai 11 órára módosulnak. Így a Rétköz csoportban működő játékvezetők átérnek a Szabolcs csoportba vezetni, a Szamos csoportban működők, meg a Nyírség csoport találkozóira. Ezzel a változtatással biztosítani tudjuk valamennyi mérkőzésen a minimum 2, de sok helyen a 3 játékvezető jelenlétét a megyei harmadosztályban. (ha visszaemlékeznek 2018. november 11-én – amikor szintén egy nap rendeztük a mérkőzéseket a november 10-i szombati munkanap miatt – épp fordítva volt a megye három négy csoportja között a délelőtti és délutáni kezdés)

A megyei Igazgatóság tájékoztatása szerint akiknek nem felel meg a módosított kezdési időpont, azon csapatok képviselőit arra kérik, hogy – az ellenféllel történt egyeztetés után – módosítsák a találkozó időpontját az IFA rendszerben 2020. március 03. kedd délig. Tudják ajánlani esetleg a február 22-23 illetve a február 29- március 01-i hétvégéket.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .