Új fogalommal barátkozhattunk meg hétfőn: Ciara viharciklon tépázta a fákat, épületeket – egyesek idegeit. Kész szerencse, hogy legalább a futball állandó, amiről mindig lehet beszélni.

Nem maradtak üresen a széksorok Fotó: szabolcsfociinfo

A közelgő megyei bajnoki rajt apropót szolgáltatott arra, hogy összetrombitálják az érintett egyesületek képviselőit: a hagyományos Liganapnak pedig szokás szerint a baktalórántházi Dégenfeld Művelődési Központ „baba” tárgyalóterme szolgált helyszínül. Rongy időjárás ide vagy oda, a TAO-tájékoztatóval egybekötött diskurzusra jó néhányan kíváncsiak voltak.

A Liganap legfontosabb témái pontokba szedve

– A 2020/21-ben szezonban 3×14 csapatos megye II. osztály lesz. A másodosztály három csoportjából 10 kieső lesz idén, azaz 2020 júniusában. A 14; 15; 16. helyezettek és a legrosszabb 13. helyezett csapat kiesik a 2020-2021. évi megyei III. osztályú bajnokságba. Kötelező utánpótlás könnyítés megye egyben és másodosztályban, az U19-es korosztály egységesítése, túlkoros kitolása egy évvel. A megye egyben az U19 mellett a másik kötelező up választható/vagy U14-es vagy U16-os csapat. Fontos megemlíteni, hogy a túlkoros pluszt csak akkor tudják bevezetni, ha az MLSZ Versenyigazagtósága ezt engedélyezi majd

– Edzőképző tanfolyamok, kreditszerzés

– Igazolási kérdések, átigazolási információk, tekintettel a téli átigazolási időszak közelgő zárórájára (február 14.)

– Tavaszi rajt (megyei I. osztály. február 22-23, megyei II. és III. osztály: március 7-8)

– Március 15-én, vasárnap a nemzeti ünnepen nem lehet meccset játszani, ezért a forduló valamennyi mérkőzése szombaton lesz. A harmadosztály Rétköz, illetve Szamos csoportjában egyaránt 11 órakor kezdődnek a mérkőzések.

– Szigorodott a 35 éven felüli sportemberek sportorvosi menete

– Szabolcsi mérkőzés még nem, de néhány más megye bajnokságából már felkerültek találkozók a külföldi online irodák tétlapjára. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen megkeresés történik, hivatalosan jelezni kell a megyei Igazgatósagnak!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .