A Nyírkarász is javában dönget: a megyei másodosztályú futballcsapat is gyűri a felkészülési időszakot, mégpedig egyelőre egy új szerzeménnyel soraiban.

A jól bevált cicázás „alapkellék” a nyírkarászi csapat edzésein is Fotó: tudósítónktól

Dajka Levente a Petneházától érkezett, akit – nem mellesleg – Tóth Tibor edző jól ismer, mivel ő nevelte és helyi játékos, egyben meglehet, nem az utolsó hasonló téli igazolás…  Ami a programot illeti: bő egy hete indult be a gépezet, heti négy edzés a penzum kedden pedig a műfüves torna kisvárdai helyszínén mutatkozik be a Karász, amely az ugyancsak a Nyírerdő csoportban szereplő Pátrohával játszik.

– A torna mellett három edzőmeccset tervezünk, és reméljük a felkészülés jól sikerül: a pálya szomszédságában hatalmas rendezvényterületen, villanyvilágítás mellett tudunk edzeni, ez tavaly télen is bevált – közölte Tóth Tibor, a Nyírkarász szakvezetője. – Bízom benne, be fogjuk bizonyítani, hogy kár volt előre temetni minket, mert igaz, mint minden településen, nálunk is vannak gondok és ilyenkor a település érdeke az első, a foci másodlagos, de óriási elismerésem a játékosok hozzáállásáért, jóban-rosszban együtt vagyunk, ez az amatőr futball lényege! Ráadásul partnerek az ifiből felkerült játékosok beilleszkedésében. Köszönet jár Szalmási József polgármester úrnak, hogy ebben a nehéz helyzetbe a sportegyesületet is a legjobb tudása szerint működteti.

Ugyanakkor távozók is akadnak: Bombera Mihály a Szabolcsveresmart, Jaczina László a Tuzsér, míg Szarvas László a Cigánd színeiben folytatja, kérdéses továbbá Csehil Ádám sorsa.

– Utánpótlásvonalon sem tétlenkedünk: az ificsapatunk a hatodik helyen telel, a huszonhárom fős keretben tizenkilenc helyi játékos szerepel,az U14-es együttes is hatodik a tabellán,amelynek tizennégy fiú a tagja, és a Bozsik egyesületi programba is tevékenyen részt veszünk. Az U7, illetve U13 csapatban negyvenhat gyereket számlálunk, ők már valamennyien karásziak, az U14-esekkel együtt, hosszú távon ez a jövő. A srácok fejlődését szem előtt tartva már ők is edzenek, sőt ificsapatunk indult a Nyírerdő teremtornán, Cigándon pedig nívós U15-ös és U13-as tornán léptünk pályára – taglalta a tehetséggondozás területét Tóth Tibor.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .