A címvédő Ibrány nyerte a 7. Nyírerdő Kupa megyei teremlabdarúgó tornát, melynek nyolcas döntőjét vasárnap a nyíregyházi Filo Focicsarnokban rendezték.

Az ibrányi csapat zsinórban harmadszor diadalmaskodott a tornán Fotó: szabolcsfociinfo

Ami azt illeti, már a csoportmérkőzések sem nélkülözték a drámai pillanatokat. A prímán teljesítő Záhony például a teljes tornán mindössze egy meccset bukott el, azt viszont éppen a legrosszabb pillanatban: az Újfehértó elleni vereség miatt lecsúszott a fináléról. Mert bár a Csengersima kikaparhatta volna neki a gesztenyét az utolsó csoporttalálkozón, de az Encsencs nem „fürödte le” ezt a fellépést sem, nyert és emígyen a döntőbe segítette a Fehértót.

A másik ágon az Ibránynak már belefért az Apagy elleni bukta, korábbi két győzelmével ekkor már biztos volt, hogy a négyesfogat élén zár. A bronzmeccsen a két csoportmásodik hiába gyűrte egymást, a Kemecse büntetőpárbajban kerekedett felül a Záhonnyal szemben. A nagydöntőben Majoros Ádám hamar vezetést szerzett az Ibránynak, noha az újfehértói brigád a folytatásban valósággal felszántotta a műfüves pályát – nem tudott egyenlíteni. Vagyis, a Tisza-parti egyesület „megcsinálta” a mesterhármast, zsinórban harmadszor diadalmaskodott az eseményen, így a vándorserleg immár örökre az ibrányi vitrinbe kerül!

A torna mintegy félmillió forint összdíjazású volt: a nyolc csapat egyike sem távozott üres kézzel. Ráadásul az első három helyezett csapat a serlegeken és az okleveleken kívül a Szi-Zo Sport jóvoltából összesen 200 ezer forint értékű vásárlási utalványban is részesült.

7. Nyírerdő Kupa: nyolcas döntő

A csoport: Újfehértó–Encsencs 3–0, Záhony–Csengersima 5–1, Záhony–Encsencs 5–0,  Újfehértó–Csengersima 2–4, Újfehértó–Záhony 4–3, Encsencs–Csengersima 6–5.

A csoport végeredménye: 1. Újfehértó 6 pont, 2. Záhony 6, 3. Encsencs 3, 4. Csengersima 3. (Azonos pontszámnál az egymás ellen elért eredmény rangsorolt)

B csoport: Ibrány–Kemecse 1–0, Levelek–Apagy 1–1, Kemecse–Apagy 3–0, Ibrány–Levelek 4–1, Kemecse–Levelek 3–1, Apagy–Ibrány 4–3.

A csoport végeredménye: 1. Ibrány 6 pont, 2. Kemecse 6, 3. Apagy 4, 4. Levelek 1.

3. helyért: Kemecse–Záhony 0–0, büntetőkkel: 2–0

Döntő: Ibrány–Újfehértó 1–0 (1–0)

Gól: Majoros Á.

Különdíjasok. A torna legjobb játékosa: Somogyi Márk (Ibrány). Gólkirály: Sárkány Gábor (Záhony, 13 góllal). Legjobb kapus: Sánta Tibor (Kemecse). Legsportszerűbb csapat: Újfehértó.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .