Szombat délutánra nagyszabású találkozót szerveztek, amelyre a Nyíregyházi Kertváros FC korábbi futballcsapatának tagjai voltak hivatalosak. Már, akit sikerült mozgósítani…

Jó volt újra találkozni!  Fotó: tudósítónktól

A klub elődjének az 1988-ban alapított Hardware SC számított, amely a megyei másodosztályban kezdte szereplésést, bázisa pedig az időközben eltűnt bujtosi pálya volt.  Néhány év elteltével, 1996-ban az egylet átvándorolt a Tiszavasvári úti NYVSC létesítménybe, miközben a csapat nevét Kertvárosra változtatták. A 2000-es évek elején az együttes zsinórban három bajnoki címet szerzett (megye egy, NB III., NB II.), utóbbi siker következményeként két második vonalbeli gárda képviselhette volna Nyíregyházát, de ez nem valósult meg. Fogalmazzunk úgy, a felszámolt Nyírség-Spartacus Labdarúgó Kft. helyére lépett, egyben átköltözött a Sóstói úti stadionba a Kertváros, amelynek nevét Nyíregyházi Spartacus FC-re változtatták.

– Nagyon örültem, amikor Banka Zsolti a mindenkori kertvárosi csapat kapitánya felvállalta: a megye kettőtől egészen az NB II-ig bajnokságot nyert csapatokból megpróbál minél több játékost elérni, hogy egy kicsit összejöjjünk nosztalgiázni  a régi szép időkről – fogalmazott Mirgai László, aki edzőként aktív részeseként élhette meg ezt az ominózus periódust. – Kezdő, fiatal edzőként nem gondoltam, volna, hogy ilyen messze jut a Kertváros FC, természetesen ebben Sziky Gyulának nagy szerepe volt, ő biztosította a hátteret, én pedig kiváló játékosokkal dolgozhattam együtt, míg Banka Zsolti személyében olyan csapatkapitányra támaszkodhattam, aki nem csak a jó, a rossz időszakokban is mellettem állt. Az öltözőben felnéztek rá a játékosok, ilyen kapitányom volt később Bogdanovics Igor: minden edzőkollégámnak azt kívánom, hogy ilyen jobbkezük legyen, mint ez a két játékos! Hálát adok a Jó istennek ezekért a sikeres évekért, és nagy boldogság, hogy ezen a napon ezekkel a srácokkal együtt lehetek!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .