Most egy darabig nem mondhatják a bíróknak: „Hagyjad már, focizni sem tudtok.” A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei játékvezetők válogatottja ugyanis az előkelő negyedik helyet szerezte meg a budapesti Sípmesterek Fesztiválján.

Az utóbbi idők legjobb szereplését produkálta a megyei játékvezetők csapata Fotó: tudósítónktól

Mint arról beszámoltunk, a két napos, immár tizenötödik alkalommal megrendezett dzsembori szombati nyitányán a mieink csoportmásodikként jutottak a legjobb nyolc  közé, miközben Kosztyu János agyrázkódás miatt a kórházat is megjárta. Mindennek dacára a kőkemény spori vasárnap reggel is pályára lépett, amikor negyeddöntőben Fejér megye volt az ellenfél. A gól nélküli döntetlent követően jöhettek a büntetők, amiket Ignéczi Csaba, Takács Ádám és Lipcsei Márk váltott gólra, az NB I-es futsaljátékvezető Takács Ákos kapusként pedig egyet hatástalanított, így a szabolcsiak 3-2-re nyerték meg az idegek harcát.

A fináléba kerülésért a címvédő Bács-Kiskun megyét kellett volna legyűrni: a felek az előző nap is találkoztak, akkor 3–1-re, ezúttal rendkívül kiélezett csatában 1–0-ra vesztettek Ignéczi Csabáék, akik így záróakkordként a Borsod megye elleni bronzmérkőzésen voltak érdekeltek. Erre a meccsre már elfogyott a szufla, a szabolcsi különítmény 5–1-re kikapott és a negyedik helyen végzett, ami az utóbbi idők magasan legjobb szereplése.

Játékvezetőként – több összecsapáson közreműködve – Veres János is végig tolta a rendezvényt, mégpedig közmelegedésre. További érdekesség, hogy az elődöntőbe három észak-keleti megye legénysége (Borsod, Hajdú, Szabolcs) verekedte be magát. A tornát pedig zsinórban harmadszor Bács-Kiskun nyerte, miután a döntőben büntetőpárban múlta felül a hajdúsági különítményt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapatnévsor: Benkő Róbert, Ignéczi Csaba, Kosztyu János, Lipcsei Márk, Paráda Róbert, Piskóczi Viktor, Sándor Csaba, Szilágyi Norbert, Takács Ádám, Takács Ákos, Valu Tibor, Varga Felicián. Csapatvezető: dr. Jekő József, Szlomoniczki István, Takács János.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .