A bökönyi bökkenő: szufla nélkül nem megy. Az újonc megyei másodosztályú futballcsapat többször ráfaragott arra, hogy kiment a lábakból az erő, ennek nem egy zakó lett a következménye.

Amikor elfogyott az erő, a bökönyi kaput sem sikerült megóvni a góltól Fotó: facebook/apagyifoci

Mindez kardinális gond a Pannónia Zrt. csoport utolsó, tizenhatodik helyén veszteglő együttes számára, ami halovány idegenbeli mutatóval párosul. A megszerzett tíz pontból csupán egyet sikerült vendégként bekasszírozni, márpedig csupán az acélos hazai szereplésre alapozni a folytatásban – necces vállalkozásnak tűnik.

– Ki kell mondani, gyengén muzsikáltunk – ismerte el Marozsán Mihály, a Bököny játékos-edzője. – A munkahelyi elfoglaltságból fakadó edzéshiány, az erőnléti gondok ebben az osztályban már fajsúlyosan kiütközött: sorolhatnám a meccseket, amelynek sokáig tartottuk magunkat, majd ahogy fogyott a levegő, úgy kaptuk a gólokat. Próbálunk úgy erősíteni a télen, hogy át tudjuk hidalni ezt a problémát, de ez így sem lesz egyszerű. Amatőr csapat vagyunk, nem várhatom el a játékosoktól, hogy ha kedvező munka adódik, a futballt részesítsék előnyben, hisz a megélhetésükről van szó. Ezzel együtt remélem, a hozzáállás javul tavaszra, mert meggyőződésem, ha összeszorítjuk a fogunkat és képesek leszünk megfeszülni a pályán a siker érdekében, akkor lehet keresnivalónk. Öt-hat csapat között dől el a kiesés kérdése, nem csodára, sokkal inkább nagyobb akarásra van szükség, hogy ne mi legyünk a végén a hunyók.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .