Tóth Dezső az előző évadban már bezsebelte a gólkirályi címet a megyei első osztályú ifjúsági bajnokságban. A nyírgyulaji spíler akkor ötvenöt találatával köröket vert a többiekre, momentán még jobban áll a szénája: az őszi szezonban berámolt harmincegy gól sejtetni engedi, hogy ismét koronázási bulit „ránthat össze” júniusban.

Tóth Dezső a „nagyok” között is bizonyítani szeretne Fotó: magánarchívum

Mindeközben a tizenkilenc éves futballista felfelé kacsingat: az aktuális idényben kétszer bevettették a tabella tetején nyomuló gyulaji nagycsapatban, amelybe nem egyszerű beférkőzni.

– Azt sem hittem volna, hogy az előző szezonban ennyire eredményes leszek, a nyáron pedig istenigazából más foglalkoztatott, minthogy azt tervezgessem, mennyi gólt szerzek majd ősszel – súgta meg Tóth Dezső. – Sokkal inkább az érdekelt, hogy olyan teljesítményt nyújtsak, amivel beférhetek a felnőttek közé. Nem szeretnék nagyképűnek tűnni, de most már úgy érzem, az ifiben nem tudok fejlődni. Előfordult, hogy kilenc gólt rúgtam egy meccsen, ami szép meg minden, de ez annyira nem motivál már. Jó volna a nagycsapatban lőni egy fontos gólt, na az feldobna.  Mindenképpen szeretnék bizonyítani, de még a keretbe kerülni is nehéz, annyira erős a Gyulaj. Nem álmodozom, hű de nagy karrierről, viszont legalább stabil megye egyes focista akarok lenni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .