Kecskeméten rendezték még az óévben a Lázár Bencét-emléktornát, amelyen a Szpari öregfiúk együttese is pályára lépett.

Lelt József (középen) és a Szpari öregfiúk csapata is villantott az emléktornán Fotó: facebook

Az Ambrusz Árpád, Balogh Gyula, Balogh Zoltán, Kondora József, Kosán István, Lengyel Roland, Nagy Sándor, Minczér Tibor, Pintér László, Szatke Zoltán, valamint Szokol Zsolt fémjelezte különítmény csapatkapitánya Lelt József volt. Ugyanakkor a Tanyi Attila gyúró, Koskovits György és Szmollár Tamás szakmai stábot alkotta.

Lelt József, mint ötvenkét esztendős rangidős vezette „csatába” övét, akik előbb 3–1-re legyűrték az Újpestet, a menedzserek ellen 1-1-et játszottak, míg a végső győztes a Szolnoktól, illetve az ugyancsak döntőbe jutott Kerekegyházától kikaptak.

– Megtiszteltetés volt ennyi korábbi NB I-es játékos mellett csapatkapitány lenni, és persze, jó volt találkozni a régi cimborákkal – újságolta Lelt József. – A magyar öregfiúk válogatott is szerepelt a tornán, nem gyenge nevekkel. Kicsit „szögletesek” voltunk, de nem ez volt a lényeg, már együtt focizni is nagy élményt jelentett.

Lelt József a nyáron vállalta a megyei harmadosztály Szabolcs csoportban érdekelt Nyírtelek edzői tisztségét. A szétszéledő keret miatt gyakorlatilag nulláról kezdve a munkát a nyolcadik helyet sikerült megcsípni.

– Megmondom őszintén, kicsit többet vártam a csapattól, de a végén örültünk, hogy egyáltalán ki tudtunk állni. Menetközben előfordultak sértődések, éppen a három helyi fiú gondolt egyet, én nem jöttek, pedig mindannyian rendszeresen játszottak. Így azért nehéz focit „csinálni”. Nem is értem… Az utolsó meccsen, a Szpari II. ellen szégyenszemre csak tíz hadra fogható ember maradt, és a folytatás is még képlékeny, január elején dől el, hogyan tovább.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .