Az Ajak zuhanórepülésbe kezdett mindjárt az idény elején, ennek következményeként előbb szeptember elején, majd október közepén újabb edzőváltás jelentett eseményt a megyei másodosztályú futballcsapat bázisán, amikor Gyüre József hosszú idő után visszatért a kispadra.

A kék mezes ajaki csapat talán még soha nem állt ilyen rosszul… Fotó: tudósítónktól

Mindez a kilencedik forduló után történt, mindaddig valamennyi fellépését elbukta – a már akkor – a Nyírerdő csoport utolsó helyén veszteglő egylet. Gyüre József jött, látott és első mérkőzésén, a Dombrád ellen végre pontot szerzett az Ajak, amely az őszi zárómeccsén alaposan kitömte a Demecsert (8–1).

– Nyilván csak arról az időszakról szeretnék beszélni, amikor én voltam edző – fogalmazott Gyüre József, az Ajak trénre. – Látva a csapat szégyenteljes szereplését, úgy éreztem, valamit tenni kell! Ezért vállaltam a munkát, mert Ajakon soha ilyen rosszul nem állt a foci szénája, azt gondoltam, hogy segítségre van szükség. Talán mondhatom, a társaság fejlődött a közösen eltöltött idő során: rögtön elsőre döntetlent játszott a második helyezett otthonában, ahol egyébként nyerhetett is volna, a végén pedig nyolc gólt rúgva aratott győzelmet. De az is egyértelmű, sokat kell még tenni, ha akarunk valamit ettől az osztálytól, márpedig én nem úri passzióból vagyok itt, nem is az anyagi javakért, sokkal inkább a játék szeretete miatt és amíg esély mutatkozik, jó lenne mindent elkövetni a bennmaradásért!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .