A Geszteréd világos elképzeléssel „futott neki” a megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoport őszi idénynek: saját katlanjában minél több mérkőzést behúzni, idegenben pedig olykor villantani.

A geszterédi együttes nem szeretne elköszönni ettől az osztálytól Fotó: Horváth László

Nos, ebből vajmi kevés vált valóra. Az, hogy vendégként négy pontot „gereblyézett” össze még nem lenne tragikus, a két hazai győzelem viszont vékony teljesítmény, ennek egyenes következményeként a tizenötödik, azaz kiesőhelyen vesztegel az együttes.

– Újonccsapat létünkre úgy gondoltam, sikeresebb őszi szezont futunk – fejtegette Géczi Péter, a Geszteréd játékos-edzője. – Sajnos, nem valósult meg, amit elterveztem és amit mondtam is a csapatnak a bajnokság kezdetén, hogy a hazai mérkőzéseink nagyon fontosak lesznek számunkra, mert csak úgy maradhatunk bent, ha otthon megverjük a kiesés ellen küzdő csapatokat megspékelve esetleg egy-egy bravúrponttal. Az első forduló így is indult, mert sikerült legyűrni a Nyírbélteket annak ellenére, hogy gól- és emberhátrányba voltunk a mérkőzésen. A második fordulótól viszont mélyrepülésbe kezdtünk. A játékosok rendre fegyelmezetlenek voltak és így rengeteg eltiltás sújtotta a csapatot. A tizenöt mérkőzés meccsen mindannyiszor más kezdőcsapat lépett pályára.

Géczi Péter a lényegre is rátapintott.

– Az eredménytelenség okait két tényezőre vezetem vissza: az egyik, hogy az edzéseken nagyon sokszor karcsú volt a létszám. Nem egy játékos hétvégén úgy volt kezdő, hogy a héten nem is edzett, de kénytelen voltam betenni, hogy egyáltalán meglegyünk. A másik és számomra a legfájóbb, hogy sokszor semmi akarat nem volt a csapatban. A gyenge szereplés ellenére egy normális tavaszi szerepléssel meglehet a bennmaradás, hiszen a kilencedik helyezett csapat is mindössze öt ponttal gyűjtött többet, mint mi, de ennek érdekében sok mindenen változtatni kell!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .